Kırmızı Pancar Turşusu


MALZEMELER
1 kg kırmızı pancar
2 diş sarmısak
1 su bardağı sirke,
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pancarlar yıkayıp, çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Soyarak yuvarlak dilimleyin, bir kavanoza koyun. Tuzla dövülmüş saımısağa sirke ve su koyup karıştırın. Pancarın üzerine döküp, kavanozu sağa sola çalkalayın, kapağını kapatın. Bir günde turşu hazır olur.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg jumbo karides
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor)
1 kg domates
1 su bardağı kırmızı şarap
Maydanoz, birer tutam kekik, nane, kırmızıbiber
Bira


HAZIRLANIŞI
Karidesleri ayıklamadan bütün olarak yıkayın. Sonra biranın içine yatırıp 30 dakika bekletin. Büyük dişli Datça sarımsaklarını kalınca dilimleyin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Derince bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsakları ekleyip, 1 dakikaya yakın karıştırarak pişirin. Domatesleri ilave edin. Birkaç dakika sonra birada bekletilmiş karidesleri içine yerleştirin.
Üzerine bir su bardağı kırmızı şarabı ekleyip 30 dakika kadar pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Kırmızı Tane Biberli Mantar


MALZEMELER
2 bardak pirinç
1 adet kuru soğan
1 bardak mantar
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı rende parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık bol tuzlu suda bekletin. Soğanları zar şeklinde doğrayın. Mantarları doğrayın. Soğan ve mantarları tencereye koyun. Margarin ilave edin. Mantarlar suyunu çekip kavrulmaya başlayınca suda ıslatılmış pirinci yıkayın. Suyunu süzdükten sonra mantar-soğan karışımına atın. 6-7 dakika karıştırarak kavurun. Tuzunu atıp 4 bardak sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilavın altını kapattıktan sonra parmesan peyniri ve karabiber ekleyin. Pilavı havalandırın. Servis için 10 dakika bekletin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kırmızı ve Siyah Havyar


MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Mayonez
Kırmızı havyar
Siyah havyar

HAZIRLANIŞI
Tost ekmeğini kalıpla, ufak yuvarlaklar halinde kesin.
Ekmeklerin üzerine mayonez sürün. Siyah ve kırmızı havyarla süsleyin. Son olarak üzerlerine biberiye de serpiştirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kış Aşı Çorbası (8 Kişilik)


MALZEMELER
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Pırasa
1 Adet Patates
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Pancar
Kereviz
5 Çorba Kaşığı Patates Püresi
2-3 Adet Yerelması
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz, Pulbiber, Kekik, Mercanköşk


HAZIRLANIŞI
Küp şeklinde doğradığımız soğanın üzerine mercanköşk, kekik, tuz ve pul biber ilave ederek sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Önceden ıslattığımız mercimekleri ve domates püresini, üstlerini örtecek kadar su koyarak pişirelim. Mercimekler piştikten sonra içine dilimler halinde doğradığımız havuç ile pırasayı ve küp şeklinde doğradığımız geri kalan sebzeleri ilave ederek kaynatalım. Sebzeler yumuşadığında servis yapalım.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [74/129] Önceki 72 73 74 75 76 Sonraki