Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik)


MALZEMELER
2 kg levrek balığı
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
200 gr tereyağı
1 limon
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, beyazbiber


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıcak süt
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgeçe alın. Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin. Maydanozu serpin. Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın. Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kiremitte sıcak olarak servis yapın.
LÜFER Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandır.Boylarına göre farklı isimleri alır. 10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana. Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Kırgız samsısı


MALZEMELER
1 yumurta
un
su
tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
250 gr küçük doğranmış koyun eti
4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın. Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapın.Yapılan rulo küçük parçalar halinde kesin. Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin. Yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin.
Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın. Pişirmeden çiğ olarak koyun. Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kırıkağaç Köftesi


MALZEMELER
1/2 kg az yağlı dana (veya koyun) kıyması
1 adet soğan, rendelenmiş
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet bayat ekmek içi
1 demet maydanoz
biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğrun. Daha sonra küçük köfteler yapıp, kızgın yağda kızartın. Bu şekilde servis yapabileceğiniz gibi, arzu ederseniz, köfteleri kaynar et suyuna batırıp çıkarttıktan sonra üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Kırk Kat Böreği


MALZEMELER
6 yemek kaşığı tereyağı
1 kg. un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağı

Harç İçin;
200 gr. beyaz peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Yağı eritip, sıvıyağla karıştırın. Kenarda bekletin.
Derin bir kabın içinde un, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın. Su ilave ederek, çok yumuşak bir hamur yapın. Kenarda 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan 40 adet, cevizden küçük top yapın.
20 tanesini, elinizle veya merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine fırçayla yağ sürün. Üst üste koyun.
Yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Açtığınız hamurları, elinizle çekiştirerek ve döndürerek, kabın büyüklüğüne getirin. İçine yerleştirin.
Peynir ve maydanozu karıştırıp, üzerine yayın. Diğer 20 hamura da aynı işlmeleri yapın. Peynirlerin üzerine serin. Kenarlarını tepsinin içine doğru, üst üste gelecek şekilde sıkıştırın.
1 yemek kaşığı yoğurtla, 1 yemek kaşığı erimiş margarini karıştırın. Böreğin üzerine sürün.
175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [71/129] Önceki 69 70 71 72 73 Sonraki