MALZEMELER
6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.
Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.
Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.
Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 2.5-3 saatte pişecektir.
Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.
Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.
DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Adet Yufka
3 Adet Orta Boy Kabak
1/2 Demet Dereotu
100 gr Beyaz Peynir
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurtanın Sarısı
HAZIRLANIŞI
Kabakları rendeleyin. Peynir, dereotu ve rendelenmiş kabakları karıştırarak içi hazırlayın. Bir yufkayı yağladıktan sonra bir ucundan hafifçe içeri katlayın. Katladığınız kısma hazırladığınız içten koyun ve rulo yaparak sarın. Rulo halindeki yufkayı kendi etrafında sararak tepsiye yerleştirin.
Üç yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımı sürün. Fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet hazır yufka
Yufka Sosu İçin;
1 su bardağı ayçiçek yağı
İç Harcı İçin;
1 kg. orta boy yeşil, dolmalık kabak
2 adet büyük boy kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Böreğin Üzeri İçin;
1 su bardağı süt ve rendelenen kabağın suyu
2 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı susam
HAZIRLANIŞI
Öncelikle en az 35-40 cm çapındaki yuvarlak fırın tepsimizi eritilmiş 1 yemek kaşığı kadar margarinle bir güzel yağlayalım.
Öte yandan bir yufkayı tezgaha yayalım, üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağı gezdirip, her tarafına buluşturalım. Bu işi fırçayla daha da rahat yapabilirsiniz.
Bir taraftan da, böreğin iç harcını hazırlamak üzere kabakları soyup, rendenin iri gözüyle rendeleyelim. Sonra da bu kabakları avucumuzun arasında sıkıp, suyunu çıkaralım. Ama bu kabak suyunu atmayıp bir kenarda bekletelim. Şimdi de suyunu süzdüğümüz rende kabakların içine çok ince kıyılmış maydanoz, yemeklik ince doğranmış soğan ve dereotunu katalım. Yumurtaları kırıp, sütü, tuz ve karabiberi ilave edelim. Bir çatal yardımıyla, iyice karıştırıp, 4-5 yemek kaşığı kadar alıp yağlanmış yufkanın üzerine gelişi güzel serpiştirelim.
Sonra da yufkayı bir ucundan başlayarak diğer ucuna doğru incecik sararak rulo yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp, bir kenara koyalım.
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
2 adet kabak
2 adet yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay bardağı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bayat ekmekleri ufalayıp 1 bardak suyla ıslatın. 3 yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpıp dökün. Elinizle yumurtalı karışımı ekmeklere yedirin. Tart kalıbına koyun. Üstüne dilimlediğiniz kabakları koyun.
2 yumurta, kaşar peyniri, karabiber, krema ve tuzu çırpıp tartın üstüne dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »