MALZEMELER
3 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru maya, un ve kepekli unu karıştırın. 1 bardak ılık su, tuz, yoğurt ve sıvıyağ ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Dövülmüş fındık ve cevizin yarısını da hamura ekleyip tekrar yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekletin.
İki adet uzun kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun. Hamurun üstünü derinlemesine kesin. Kalan cevizi kestiğiniz yerlere yerleştirin. Sıvıyağı fırçayla hamurun üstüne sürüp kalıpta 20 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 bardak kepekli pirinç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
6 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün.
Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin.
Bu arada zar şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun. Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun. Bu arada kaynamış sudan azar azar eklemeye devam etmelisiniz. Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın. 1 kaşık margarin ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kepekli tost ekmeği
Tereyağı
Taze kaşar
Hindi salam
Çeri domates
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini yuvarlak kalıpla kesin. Üzerlerine ince bir tabaka halinde tereyağı sürün. Tuz ve karabiber atın. Taze kaşar ve hindi salamlarına kalıpla yıldız şekli verin. Önce kaşarı daha sonra da salamları şekilli olarak yerleştirin. İkiye böldüğünüz domatesleri, ortasına yerleştirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet kereviz
3 adet havuç
1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak)
3 kaşık un
1 soğan
2 kaşık margarin
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe eritilir. İçine ince doğranmış soğan ilave edilir. Birkaç kez çevrilir. Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir. 1-2 kez daha çevrilir. Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir. Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir. Arzuya göre tuz konur.
Not ve öneri: Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olur.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet kereviz
1 baş soğan
Yarım kilo süt
1-2 tanekarabiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta sarısı
1 kutu krema
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »