Kefal Pilaki


MALZEMELER
1.200 gr ayva
600 gr toz şeker
karanfil

HAZIRLANIŞI
2 kg kefal balığı
250 gr zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 su bardağı su
l adet sarımsak
5 adet patates
5 adet domates
2 adet kereviz
2 adet soğan
5 adet havuç
1 adet limon
karabiber
kekik
tuz

Soğanları temizleyip, piyaz olarak kesin, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağ ile beraber tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye dek kaynatın. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarınını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Kefal Pilakisi (4 Kişilik)


MALZEMELER
8 Dilim Kefal
2 Çorba Kaşığı Çiçekyağı
1 Orta Boy Soğan
1 Orta Boy Sarmısak
2 Orta Boy Domates
2 Küçük Boy Havuç
1 Dal Kereviz
2 Orta Boy Patates
1 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Fiske Karabiber
1 Bardak Su
1/3 Bardak Sek Beyaz Şarap
1/2 Bağ Maydanoz
4 Dilim Limon


HAZIRLANIŞI
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Havucu yıkayıp kazıyın. Kerevizi de yıkayın. Patatesi yıkayıp dış kabuğunu soyun. Havuç, kereviz ve patatesi,iri zar biçimi doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Sarmısağı ayıklayın. Maydanozu yıkayıp kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Orta boy bir tencereye çiçekyağını koyup orta ateşte kızdırın.Yağ kızınca soğanı ve sarmısağı katıp, 2 dakika karıştırarak sote edin. Havuç ve kerevizi,ilave edin. Bunların pişmesine yakın, önce patatesi bir-iki dakika sonra da domatesi ilave edip, 5-6 dakika daha karıştırarak, pişirin.
Balık dilimlerını cam kaba yerleştirin. Sebzeli sosu üzerine dökün. Fırına sürüp 20-25 dakika pişirin Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Kek Canım Kardeşim


MALZEMELER
1 paket sade kek-un (hazır olarak satılıyor)
150 gram eritilmiş ve ılıtılmış margarin (200 grama da çıkarabilirsiniz)
1 şişe şiveps (Schweeps) tonik (1 su bardağına denk geliyor)

İçinin Harcı;
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yarım su bardağı ince kıyılmış dereotu

Üzeri İçin;
1 adet çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı çörekotu

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabına, kek unu, margarini ve toniği döküp, kaşıkla iyice karıştıralım. Hamura hiç el değdirmeyelim. Çünkü biraz cıvık ve ele yapışan bir kıvamda olacaktır. Ya kaşık ya da spatula kullanalım.
Bir tarafta da içinin harcını, yani peynir, maydanoz ve dereotunu karıştırıp, hazırlayalım.
Öte yandan yuvarlak, 20-25 cm çapındaki cam ya da porselen ya da teflon kalıbın içini ve kenarlarını iyice yağlayalım (tercihen zeytinyağı kullanın).
Cıvık hamurumuzun yarısını, bir kaşık yardımıyla kabımızın altına yerleştirelim.
Üzerine peynirli harcımızı bir güzel yayalım.
Sonra da kalan cıvık hamurumuzu bu harcın üzerine yerleştirelim.
En son aşamada ise çırpılmış yumurtayı kekin üzerine gezdirip, çörek otunu serpiştirip, fırına verelim.
175 derecedeki fırında, 35 dakika pişirelim ve ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kek Kazanova


MALZEMELER
4 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı haşhaş tohumu
1 çay bardağı dövülmüş fındık

HAZIRLANIŞI
Bu oldukça lezzetli ve basit bir kek. Avrupalı kazanovaların afrodizyak özelliği olan haşhaşlı kek ve çörekleri çok sevdiğini duyunca biz de bu işte vardır bir keramet diyerekten hafif bir kek tarifi verelim istedik.

Her zaman kek için derin bir karıştırma kabını hazır edelim. Bir de malzameleri daima belli bir sırayla ilave edip, iyice çırpmamız gerekiyor. Her çeşit kekin yapılışında uyguladığımız gibi öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp, şekeri ekleyelim ve hemen mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayalım. Yaklaşık 2 dakika yumurtalar köpük köpük olana dek çırpalım. Sıra geldi sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini katmaya. Yine mikserle şöyle 1 dakika kadar çırpalım ve artık toz şeklindeki malzemelerimiz olan unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Ancak bu aşamada mikseri ya da tel çırpacağınızı daha yavaş kullanıp, yine 1 dakika kadar karıştırıp, pürüzsüz ve boza, muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edelim. Artık son aşamada fındık ve haşhaş tohumunu da ekleyip, bu sefer çatalla hafif ve yavaş karıştıralım.

Ama keki hiç bekletmeden, oda sıcaklığında yumuşamış margarinle her tarafını iyice yağladığımız kek kalıbına hemen dökmemiz çok önemli bir diğer püf noktasıdır.

Bu arada da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp en az 5 dakika önceden de ısıtmamız gerekiyor. Sonra kekimizi fırının orta rafına yerleştirip, yaklaşık 40 dakika pişirelim. Kontrol etmek içinse, fırının kapağını açıp, kekin içine bir kürdan sokup çıkaralım. Eğer kürdan temiz çıkarsa yani etrafına hiç hamur bulaşmamışsa kek pişmiş demektir. Fırını kapatıp, keki hemen içinden çıkaralım. Ama iyice soğuyuncaya kadar kalıbından çıkarmayalım. Bir servis tabağına alıp, dilimleyip ikram edelim. İsterseniz bir paket çikolatayı ufak ufak kırıp, bir çelik cezveye koyun. İçine yarım çay bardağı su ekleyin ve çok kısık ateşte çikolatayı eritin. Sonra da sıcakken kekin üzerine gezdirin nefis olur.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kek Pera Palas


MALZEMELER
1 adet hazır yuvarlak kek (kakaolu ya da sade de olabilir)

Kekin Sosu İçin;
1 su bardağı kakaolu fındık kreması
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 paket labne peynir (yoksa yarım su bardağı lor peyniriyle yarım su bardağı tuzsuz süzmü yoğurdu karıştırıp kullanabilirsiniz)

Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı ılık neskafe (sütlü de hazırlayabilirsiniz ama şekersiz olsun lütfen!)

Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabında, kakaolu fındık kreması, çiğ krema ve peyniri bir güzel çatalla karıştıralım.
Hazır keki önümüze alalım ve keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölelim. Üst parçasını bir kenara koyalım (dilerseniz kesilmiş hazır keklerden alın).
Ilık neskafeyle alttaki keki iyice ıslatalım.
Şimdi de yukarıda hazırladığımız kakaolu sosu, bir metal kaşık ya da plastik bir spatulayla ıslattığımız kekin üzerine kalınca sürelim.
Sonra ikinci kat kekimizi oturtalım, yine neskafeyle ıslatıp, kalan kakaolu karışımı kekin her tarafına muntazaman sürerek, bir yaş pasta görünümü verelim. Buzdolabına koyup 2-3 saat bekletelim. Servis yapmadan önce kakaoyu bir çay süzgeci yardımıyla kekin üzerine serpiştirelim. Dilimleyerek servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [56/129] Önceki 54 55 56 57 58 Sonraki