Kayık Patlıcan


MALZEMELER
8 adet orta boy yumuşak patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
3 adet patlıcanı birkaç yerinden delerek
közleyin. Kabuklarını soyup yıkayın. Ayrı bir yerde yoğurdu çırpın. Zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, sarımsağı,ince kıyılmış
dereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazırlayın. Patlıcanlarla karıştırın.
Kalan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlayıp 10 dakika beklettikten sonra suyunu sıkın. Kağıt havlu ile kurutarak bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Daha sora servis tabağına koyun. Karnıyarıkta olduğu gibi
patlıcanların karnını yararak hazırladığınız sosu patlıcanlara doldurun. Domates ve biberle süsledikten sonra servise sunun.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Kayınvalidemin Tasa Bastısı


MALZEMELER
1 bardak dövme
1 bardak nohut
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak kuru fasulye
4 bardak süzme yoğurt
4 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
10 bardak su
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz

HAZIRLANIŞI
Dövme, nohut, mercimek ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı ayrı ıslatın.
Hepsini ayrı ayrı haşlayın. Bir kabın içine süzme yoğurdu koyun. Kaşıkla haşladığınız malzemeleri içine karıştırın. Buzdolabına koyun.
Çorba yapmak istediğiniz zaman, kişi başına 3 çorba kaşığı yoğurtlu haşlanmış tahıl karışımından çıkarıp, bir tabağa koyun.
Soğanları ufak ufak doğrayın. Yağda kavurun. Salçayı ilave edin. Tuzunu ve suyunu koyun.
Ayırdığınız karışımı içine atın. Karıştırarak, kaynamasını bekleyin. 20 dakika pişirin. Kuru naneyi ekleyip, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kayışı Hoşafı


MALZEMELER
1 kilo kuru kayısı
2 litre su
2 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Toz şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Daha önceden yıkanıp ıslatılan kayısılar bu suya atılarak 15 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kayısı Hoşafı


MALZEMELER
20 adet şekerpare kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp, bir tencerede 3 bardak suyla ıslatın. Ertesi gün, aynı tencereyle ateşe oturtun. Kuru üzümleri, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin. Üzümler şişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kayısı Keki


MALZEMELER
4 adet yumurta
125 gr margarin (eritilmiş)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık


HAZIRLANIŞI
Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [47/129] Önceki 45 46 47 48 49 Sonraki