Kavurmalı Şehriye Pilavı


MALZEMELER
1 kg. kuzu kuşbaşı
4 adet kuru soğan
3 adet domates
1 paket arpa şehriye
2 yemek kaşığı margarin
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın. Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun. Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın. Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Servis tabağının ortasına etleri koyun. Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kavut


MALZEMELER
2 su bardağı kavut unu (arpa fırında kavrulur, değirmende öğütülür, buna kavut denir)

Şerbet için;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlamak üzere su ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynayan ve katılaşmaya başlayan şerbet kıvama geldiği zaman altını söndürün ve ılınmaya bırakın.
Bu arada bir başka tencerenin içine gavut unu ve 4 su bardağı su ekleyerek, sanki unu suda haşlar gibi karıştırarak pişirin. Sıcak bir hamur gibi olucaktır. Altını söndürüp, içini bir tepsiye boşaltın, üzerine şerbet gezdirip, bir kaşıkla yer yer delikler açarak hamurun şerbeti emmesini bekleyin.
Servis yapılacağı zaman, tereyağını eritip, iyice kızgın bir biçimde Gavut?un üzerine gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kayakoruluğu Salatası


MALZEMELER
2 su bardağı kayakoruluğu turşusu
1 su bardağı yeşil zeytin
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Kayakoruluğu turşusunun suyunu süzüp salata kasesine alın. Yeşil zeytin, doğranmış domates, biber ve maydanoz ekleyip karıştırın. Üstüne sızma zeytinyağ döküp servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kaygana


MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay kaşığı buğday nişastası
1 fiske tuz
3 yemek kaşığı süzme bal veya şerbet
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine kırılan yumurta iyice çatalla çırpılır. Nişasta ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir. Tavada eriyen ve kızan yağa omlet gibi dökerek iki yüzü kızartılır, servis tabağına alındıktan sonra üstüne bal veya şerbet dökülür.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kayganalı Kuzu Şaşlık


MALZEMELER
1 adet (veya rulo) kuzu şaşlık (400 ? 500 gram)

Kaygana Hamuru İçin;
1 fincan süt
1 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Kaygana için; süt, un, yumurta, tuz ve karabiberi derin bir karıştırma kabında 2 dakika kadar çatalla veya mikserle iyice çırpalım. Daha sonra bu sulu hamur bulamacı, orta büyüklükteki tavada, kızdırılmış tereyağının içine dökelim. Karışımın tavanın her tarafına iyice yayılması gerekiyor.
Kayganayı bir omlet pişirir gibi pişiriyoruz, ters yüz edip, alt kısmını da pişirelim ve geniş bir servis tabağına alalım.
Kasaba hazırlattığımız kuzu şaşlığı, üzerine zeytinyağı sürerek bir ızgarada çevire çevire kızartabilirsiniz. Veya bir tavanın içine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyun. 2-3 dal biberiyeyi ve 2-3 diş sarmısağı bütün olarak yerleştirelim. Şaşlığı da bu tavaya koyarak, çevire çevire kızartalım. En başta 2-3 dakika kadar harlı ateşi kullanın ki, etin suyu içinde kalsın, dışarı akmasın. Sonra altını orta ısıya getirecek şekilde kısın. Bu arada biberiye ve sarmısak kızardıkça, onların kokusu ve tadı kızaran yağ vasıtasıyla şaşlığa da geçecektir.
İyice kızaran şaşlığı tavadan alalım, ılınınca 1 veya 2 santim kalınlığında doğrayalım.
Yuvarlak, omlet gibi pişen kayganayı, üç parmak genişliğine denk düşen üçgen parçalar halinde, keskin bir bıçakla keselim.
Servis tabağının içine; rulo kesilmiş şaşlık dilimleri ile üçgen şeklinde kesilmiş kaygana dilimlerinin üzerine yerleştirelim.
En üstüne de, tavadaki biberiye ve sarmısağı çıkarılmış kızgın yağı dökerek servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [46/129] Önceki 44 45 46 47 48 Sonraki