Kaşarlı Tavuk


MALZEMELER
1 adet tavuk
100 gr yeşil sivri biber
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ (veya margarin)
kaşar peyniri
süt

HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın, sudan çıkarıp, didin. Diğer yanda iki çorbakaşığı unu, bir çorba kaşığı tereyağı ile karıştırıp ateşte hafif sarartıp kavurun, bu kanşıma süt ilave edip koyu boza kıvamında bir sos elde edin. Didilmiş tavuk, sos ve ince kıyılmış sivri biberi beraberce kanştırın. Payreks bir kaba koyun, üzerine kaşar peyniri rendeleyip, fırına sürün ve peynirler kızarana dek pişirin, sıcak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Kaşarlı Tavuk Sarması (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini, 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırın. Tavukların içine bu harcı doldurun. Rulo biçiminde sarın.
Önce una, sonra yumurtaya bulayın Sıvı yağı kızdırın. Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın.
Not: Tavuk rulolarının açılmaması için kürdanla tutturun. Kızarttıktan sonra kürdanları çıkarabilirsiniz.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Kaşarlı Tavuk Snitzel


MALZEMELER
8 parça tavuk eti (kemiksiz, dövülmüş göğüs kısmı)
125 gr tereyağ
yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
250 gr dil peyniri
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tereyağ, maydanoz, karabiber ve tuzu krema halinde kanştırın. Şnitzelleri dizip, üzerlerine hazırladığınız karışımı sürün . Bir miktar karışımı daha sonra sürmek üzere bir kenara ayırın. Şnitzellerin ortasına birer parça dil peyniri koyun. Yaprak sarması gibi kenarlarını kapatarak sarın, yağladığınız payreks bir kaba dizin. Üzerine kalan maydanozlu tereyağı sürün. Kızgın fınnda yirmi dakika pişirin. Etin fazla pişip kurumamasına, sertleşmemesine özen gösterin.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Katlama


MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
5 su bardağı un
125 gr margarin eritilmiş

Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Bir yoğurma kabında su, yoğurt ve yumurtaları karıştırın. Azar azar unu ekleyip, hamur pütürsüz ve kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.

Hamurun üzerini örtüp, 20 dakika dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan 5 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerine un serpiştirerek yufka büyüklüğünde tek tek açın.

5 adet yufkayı, aralarına eritilmiş margarinle yağlayarak üst üste dizin.

Yağlanıp üst üste konmuş yufkaları katlayarak rulo yapın. Hamur rulosunu bir parmak eninde dilimleyin.

Her bir hamur dilimini kesilen taraf üste gelecek biçimde tezgaha koyun. Üzerine elinizle hafifçe bastırarak bir çay tabağı büyüklüğünde açıp, inceltin.

Kesip, incelttiğiniz hamurları hafif unlu bir tepside biriktirin. Üst üste gelmemesine dikkat edin.

Tavada yağı kızdırıp katlamaları önlü arkalı kızartın. Kızaran katlamaları önce kağıt havlu üzerinde bekletip, sonra servis tabağına alın. Pudra şekeri serperek ılık ılık servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Katmer


MALZEMELER
3 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı şeker
100 gr kaymak
1 adet yufka

HAZIRLANIŞI
Yufkayı serin ve her tarafına erimiş tereyağı sürün. Kaymağı parçalar halinde serpin. Üzerine şekere ve dövülmüş antepfıstığını da serperek yufkayı bohça şeklinde katlayın. Yağsız tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine tereyağı sürün ve antepfıstığı rendesi serpin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [43/129] Önceki 41 42 43 44 45 Sonraki