MALZEMELER
1 Çay Fincanı Kurufasulye
1 Çay Fincanı Barbunya
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2-3 Domates
1 Limon Suyu
1 Su Bardağı Su
Bir Tutam Kırmızıbiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
4-5 Dal Maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin.
Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
12 adet dolmalık biber
2 adet patlıcan
2 adet domates
8-10 adet soğan
350 gr. pirinç
1 kahve fincanı üzüm
1 kahve fincanı fıstık
2 çorba kaşığı şeker
Yarım paket tarçın
Yarım paket yenibahar
1 demet nane
2 bardak Ayçiçek,yağı
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.D olma içi ılınınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bıraklımş patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ Kg Kıyma
3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
2 Adet Sarmısak
½ Demet Maydanoz
½ Çorba Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
½ Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
1 Adet Limon
HAZIRLANIŞI
Kıymayı geniş bir kaba alın. 3 çorba kaşığı pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 2 adet dövülmüş sarmısak, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz ve yarım çorba kaşığı naneyi kıymanın üzerine ekleyin.
Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın. Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun. Tencereye koyun. Üzerine yarısına gelecek kadar su ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Dolmalar pişince başka bir tavada margarini eritin. Krabiber ve kırmızıbiberi tavada ezip dolmanın üzerine gezdirin. Dilerseniz 1 adet limon sıkıp servis yapın.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ adet küçük boy kırmızı lahana
¼ adet küçük boy beyaz lahana
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
İyice yıkadığınız lahanaları incecik kıyın. Ayrı kaplarda tuzla ovun ve sudan geçirip, sıkın. Mayonez, karabiber ve tuzu bir kasede iyice çırparak, biraz kıvamlandırın ve servis tabağına aldığınız lahanaların üzerine gezdirin. Bu tarifi yalnızca beyaz lahanayla da deneyebilirsiniz
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet muz
Yarım su bardağı yıkanmış çilek veya
2-3 dilim ananas
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tatlı yoğurt veya 2 yemek kaşığı hazır çiğ krema
(Şekerli tadı seviyorsanız 2 yemek kaşığı kadar toz şeker de ekleyebilirsiniz)
HAZIRLANIŞI
Mutfak robotu veya blenderın içine muzu, çilek veya ananasları yerleştirin. Üzerine süt yoğurt ya da kremayı ekleyip, 3-4 dakika kadar karışım iyice köpüklenene değin çırpın. Şekerli tadı seviyorsanız, toz şekeri de ekleyin. Hatta 2-3 adet buz da ilave edip ikram edebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »