Karidesli Ratatoville (Pisto Con Gambas)


MALZEMELER
10-12 adet orta boy temizlenmiş çiğ karides
2 adet orta boy soğan (yemeklik, çok ince kıyılmış)
4-5 diş sarmısak (çok ince dilimlenmiş)
3-4 adet yeşil sivri biber (incecik, halkalar halinde doğranmış)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
10-15 dilim herhangi bir jambon (ama kuşbaşı et gibi, küp küp doğranacak)
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Sebzelerimizi önce hazırlayalım, daha sonra yapım aşamasına geçeceğiz. Bunun için soğanları ve sarmısakları çok incecik kıyalım. Domateslerin kabuklarını soyup, jambonla beraber küp küp doğrayıp, biberleri ise incecik halka dilimleyelim.
Geniş ve derin bir tavaya ya da tencereye zeytinyağını koyup, kızınca soğan ve sarmısakları atıp, 2-3 dakika soteleyelim. Hemen yeşil biberleri de ekleyip, 1-2 dakika sonra da küp doğranmış jambon ve domatesleri ilave edelim. Yine 1-2 dakika sonra karidesleri katalım ve 7-8 dakika kadar karıştırarak pişirelim. Şimdi dikkatlice karidesleri sosun içinden alıp, bir tabağın içine koyup, bekletelim. Şimdi sosumuzun içine tuzu serpiştirip, iyice çırpılmış yumurtaları da ekleyelim ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirip, ocağın altını söndürelim. Artık bu yumurtalı karışımı bir servis tabağına alıp, üzerine bekleyen karidesleri dizelim ve sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karidesli salata


MALZEMELER
500gr dondurulmuş veya taze karides
100 gr mayonez
2 yeme kaşığı zeytin yağ
3 yemek kaşık biber salçası (yada Acı sos)
5 adet taze soğan (yada 1 adet kuru soğan)
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yeşil salata
1 demet roka
2 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
1. Karideşleri 3 dakkika haşlayın,

2. Roka ve yeşil salatayı yıkayıp suzun. Orta irilikte doğrayın.

3. Bir kase icersinde,mayonez zeytinyağ ve aci biber sosunu karıştırın. Soğanı ince, ince kıyın, sirke, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırıp mayoneze ilave edin.

4. Tüm malzemeyi geniş bir salata kabında karıştırın, üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Karidesli sandviç


MALZEMELER
1 çay bardağı Amerikan Pirinci
3 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 baş orta büyüklükte soğan
2 diş sanmsak
1 yemek kaşığı ince doğranmış şifalı bitki (biberiye, mercan köşkü)
200 gr. Haşlanmış karides
200 gr. Taze ıspanak
200 gr. Kırmızı paprika biberi
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
8 adet sandviç dilimli tost ekmeği

HAZIRLANIŞI
Soya yağı, sirke, 100 gr. soğan, 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı şifalı otu (biberiye, mercan köşkü) geniş bir kaseye koyun. Karidesleri ilave edip iyice kanştırın. Üzerini kapatıp 4 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Karidesleri sostan ayırın. Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın. Karidesleri geriye kalan soğan, paprika, ıspanak ve artan 1 diş sarmısağı ilave edin. Ispanaklar solana ve karidesler hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Pirinci kalan 1 çay kaşığı şifalı otu, tuz ve biberi ilave edin. Karıştırarak lezzetli ve hoş kokulu bir hale gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Bu kanşımı 2 tost ekmeğinin arasına veya 2-4 parça sandviç ekmeğinin içine koyarak servis yapın.

Her seıvis 348 kalori, 17 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 0 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Karidesli Spagetti


MALZEMELER
15 adet karides
1 paket kepekli makarnanın dörtte biri
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı domates püresi
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Suya tuz ve 1 çay kaşığı sirke atıp, karidesleri 5 dakika kaynatın. Kenarda bekletin.
1 yemek kaşığı yağın içine soğanı atıp, pembeleştirin. Karidesleri içine ilave edip, birlikte soteleyin. Domates püresi, ezilmiş sarmısak, tuz ve karabiber ekleyin. Pişirerek sosu hazırlayın.
Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın 8-10 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Hazırladığınız karides ve domatesli sosu üzerine gezdirin. Servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karidesli Tel Şehriye Pilavı


MALZEMELER
20 adet orta boy karides
3 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı çarliston biber
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanı ayıklayın. Kabuğunu, sirkeyi ve tuzu kaynayan suya atın. Karidesleri de ilave edip 10 dakika kaynatın ve süzün. Karidesleri ayıklayın. Tavada 1 kaşık tereyağını eritin. Rendelenmiş soğan, ince doğranmış çarliston biber ve karidesleri ekleyip, 5 dakika karıştırarak pişirin. Soya sosunu ilave edip, ocağın altını kapatın.
1 kaşık tereyağında tel şehriyeleri devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp, 3 bardak su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Pilava karidesleri karıştırıp, sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [36/129] Önceki 34 35 36 37 38 Sonraki