MALZEMELER
1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
250 gr. dondurulmuş karides
2 yeşil biber
1 adet soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı soya yağı
3 bardak su
Tuz
HAZIRLANIŞI
Önce tavada yağı kızdırıp, küp doğranmış yeşil biber, soğan ve karidesleri pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci de ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 3 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Suyunu çekince pilavı demlemeye bırakın. Pilav kıvamına gelince servis tabağına alıp yanında garnitür olarak domates ile birlikte servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı dolusu dondurulmuş ya da taze karides (ufak boylu olanlarını tercih edin)
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
2 dal pırasa
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
Varsa: 1 adet yani tek bir parça kereviz sapı
Varsa: Yarım demet taze fesleğen yaprağı (çok ince şekilde doğranacak)
Veya: 1 tatlı kaşığı toz kuru fesleğen
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sebzeleri doğrayıp hazır edelim. Bunun için pırasaların sarı dallarını atıp, tepesini keselim, yıkayalım ve sonra da çok ince dilimleyelim. Ne kadar ince doğrarsanız o kadar iyi olur. Tek bir sap kereviz sapını da yıkayıp yine çok çok ince doğrayalım. Soğanları zaten yemeklik doğruyoruz.
Şimdi gelelim çorbamızı pişirmeye. Bunun için orta boy bir tencereye yağlarımızı koyalım, erir erimez soğanlarla beraber doğranmış pırasa ve kereviz saplarını da ekleyelim. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika bu kavurma işlemini sürdürdükten sonra bu sebzelerin üzerine süt ve suyu birlikte ilave edelim. Tuz ve karabiberini serpiştirmeyi ihmal etmeyelim ve çorbamızı ağzı yarım kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım. Çorba kaynamaya başlayınca dondurulmuş veya taze karidesleri tencerenin içine aktaralım. Bu arada incecik kıyılmış taze fesleğen veya kuru fesleğeni de ekleyip, tekrar tencerenin kapağını yarım kapatalım. Yaklaşık 10-12 dakika sonra tüm malzemeler iyice yumuşamış ve pişmiş olacaktır. Bence vakit kaybetmeden bu fanfin çorbayı, sıcacık ikram edin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ paket pirinç makarnası
1 adet avokado
20 adet karides
1 yemek kaşığı margarin
1 diş sarmısak
6 yemek kaşığı konserve mısır
3 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
Dereotu
Kırmızı pul biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Avokadoyu yıkayıp, ortadan kesin. Orta çekirdeğini çıkartın. Portakal dilimleri şeklinde doğrayın.
Teflon bir tavanın içinde karidesleri yağda sote edin. Dövülmüş sarmısak ve kırmızı pul biberle çevirin.
Kaynamış tuzlu suya pirinç makarnalarını atın. 5 dakika kaynatıp, süzün. Bir kaşık yağda sote edin.
Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine karidesleri, avokadoyu, mısırı, bezelyeyi ekleyin. Servis yaparken dereotuyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/4 su bardağı kereviz, ince kıyılmış
1/4 su bardağı kıyılmış yeşil biber
1/2 su baradağı kokteyl zeytini
2 paket dondurulmuş karides
3 su bardağuı pirinç, pişmiş
1/4 bardak soğan, kıyılmış
3 çorba kaşığı mayonez
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Karideslerin buzunu çözüp, boylamasına ikiye kesin, pirinç ve diğer malzeme ile karıştırıp üzeri kapatın, buzdolabına koyun. Servis yapacağınız zaman, üzerine mayonez döküp tekrar karıştırın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet pisi balığı filetosu
250 gr. karides
1 su bardağı sıvı yağ
6 adet taze defne yaprağı
2 adet çarliston biber
1 limonun kabuğu
HAZIRLANIŞI
Pisi balığı filetosunu 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin.
Şeritlerin ortalarına karides koyup rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız balıklı ruloları küçük çöp şişlere limon kabuğu, defne yaprağı ve biber sıralamasıvla dizin.
Balık şişleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın
Karidesli pisi balığını, haşlanıp tereyağında sote edildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilmiş patatesle birlikte servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »