Karidesli Çilav


MALZEMELER
15 adet haşlanmış karides
2 su bardağı uzun pirinç
6 adet yeşil soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinci soğuk suda 30 dakika bekletin. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzüp, soğuk suda yıkayın.
Tereyağında, haşlanmış karidesleri kızartın. İnce kıyılmış yeşil soğan, karabiber, tuz ve 1 yemek kaşığı safran ekleyip, karıştırın. Haşlanmış pirinci ilave edip, susuz olarak kısık ateşte 20 dakika pilavı pişirin. Pilavı dinlendirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karidesli Çubuk


MALZEMELER
Karides
Sultani bezelye
Tereyağı
Soya sosu
Acı ketçap
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Sultani bezelyeleri suya atıp çıkarın.
Karidesleri, kafalarını koparmadan, yağda kızartın. Üzerine soya sosu ilave edin. Ketçabı ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alın.
Çöp şişlere bir adet bezelye, bir adet de karides saplayın. Servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karidesli Dil Balığı


MALZEMELER
40 gr un
maydanoz
100 gr mantar
40 gr tereyağ
1/2 kg karides
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çay fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşık elma sirkesi
tuz

HAZIRLANIŞI
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Karidesli Döğme Salatası(Karidesli Buğday Salatası)


MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday
8-10 adet karides (daha fazla da olabilir)
(Balıkçıdan taze, temizlenmiş de alabilirsiniz. Dondurulmuş karideste kullanabilirsiniz)
Eğer varsa:
3-4 adet közlenmiş yeşil dolma biber
veya: közlenmiş kırmızı dolma biberi
(kırmızı köz biberi konserve olarak da satın alabilirsiniz)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle aşurelik buğdayı bir gece önceden, üzerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle ıslanmaya bırakalım. Eğer böyle bir fırsatınız olmamışsa, işiniz biraz zorlaşır, uzar. Çünkü aşurelik buğday çok uzun sürede piştiği için önceden böyle bir işlemi ön hazırlık olarak yapıyoruz. Ertesi gün suyunu süzdürdüğünüz buğdayı 6-7 su bardağı soğuk su ilavesiyle ama asla tuz atmadan orta ateşte haşlanmaya bırakıyoruz. Eğer bir önceki geceden ıslatmamışsanız haşlama süresi iki katına çıkabilir. Sonuçta buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar en az 1 saat kadar haşlayacağız. Suyu az gelirse ılık su ilavesi yapabilirsiniz. Artık pişen buğdayımızı süzdürüp bir kenarda beklemeye alalım. Diğer taraftan da sosumuzu hazırlamak için; maydanozları ve taze naneyi çok ince, yarım santim inceliğinde doğrayalım. Taze nane yoksa kuru nane ve kuru fesleğen karışımını kullanabilirsiniz. Sonra derin bir karıştırma kabının içinde limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çatalla iyice çırpalım. Üzerine naneli maydanoz karışımını ekleyip, yine karıştıralım. Varsa köz biberlerimizi de kuşbaşı et formunda doğrayarak ekleyelim. Bu sosu da beklemeye alalım.
Gelelim karideslere, eğer karidesleri taze aldıysanız ayıklatın mutlaka. Evde 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı sirke kattığımız suda ya da dondurulmuş karides aldıysanız onu da tıpkı yukarıdaki şekilde haşlayın ve süzün. Şimdi artık son aşamaya geldik.
Derin bir salata kasesinin içinde aşurelik buğday, salata sosu ve karidesleri karıştırıp, servise sunabilirsiniz. Siz yine de son bir kez tadına tuzuna bakın, eksiklik olmasın. Afiyet olsun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karidesli Enginar


MALZEMELER
6 adet konserve enginar
18 adet orta boy karides
1 yemek kaşığı margarin
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı soya sosu
3 adet marul yaprağı
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
Teflon bir tavanın içinde karidesleri yağda sote edin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu dökün. Kenarda bekletin.
Marul yapraklarını ince ince kıyın. Yeşil soğan ve dereotunu ekleyin. Karidesleri için katın.
Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu çırpın. Karideslerin içine katın. Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayın.
Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika haşlayın. Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin.
Hazırladığınız harcı enganarların üzerine yerleştirip, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [33/129] Önceki 31 32 33 34 35 Sonraki