Karides Salatası (4 kişilik)


MALZEMELER
4 adet enginar
İçi için:
4 adet haşlanmış yumurta
200 gr. karides
3 çorba kaşığı sirke
5 adet salata yaprağı
1 kutu krem peynir
1 tatlı kaşığı kişniş


HAZIRLANIŞI
Enginarların dış kabuklarını soyun. Ters çevirip içlerindeki mor renkli yaprakları ve tüyleri temizleyin. Yaprakların bir bölümünü süsleme için ayırın.
Enginarları yarım limonla ovun. Tuzlu kaynar suda yarım saat haşlayın. Karidesleri sirkeli suda haşlayıp, kabuklarını soyun.
Sosu için krem peynir, kişniş, ince kıyılm haşlanmış yumurta ve ince kıyılmış salata yapraklarını karıştırın.
Karidesleri haşlanmış enginarların içine dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin İnce kıyılmış dereotu ve enginar yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Karides sote provensal


MALZEMELER
4 kişi için
24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides
az tuz
bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 kahve fincanı rafine yağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates
bir avuç dilimlenmiş mantar
1 limonun suyu
1 bağ kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın. Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın. Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin. 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin. Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Karides ve Sebze Tempura


MALZEMELER
10-15 adet orta boy karides
Yarım su bardağı un (bulamak için)

Harç İçin;
1 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı

Ayrıca;
1 adet büyük kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet orta boy kuru soğan

İsterseniz;
Soya sosu ve Japon hardalı Wasabi

HAZIRLANIŞI
Öncelikle karidesleri kuyruklarını koparmadan temizleyin. Etli kısmın içine bıçakla 3-4 çentik atarak hafifçe yarın. Kuyruklarından tutarak una hafifçe bulayın.

Öte yandan sebzeleri temzileyerek yıkayıp kurulayın. Kabağı ve kırmızı biberi ince dilimler halinde uzunlamasına, soğanı ince yuvarlak halka dilimleri halinde kesin.

Kızartma harcı için; derin bir kapta unu, su ve yumurta sarıları ile karıştırın. İyice çırparak pütürsüz bir harç elde edin.

Şimdi de derin bir tavada veya Wok?ta sıvıyağı biraz kızdırın. Una bulanmış karidesleri yine kuyruklarından tutarak tempura hamuruna batırıp, kızgın yağa atın. Kızartarak çıkartın ve emici bir kağıdın üzerine alarak fazla yağını alın.
Aynı şekilde sebzeleri de kızartma hamuruna batırarak ve orta kızgın yağa atarak 2-3 dakikada kızartın. Kızarmış karides ve sebzelerin üzerine sıcakken soya sosu gezdirin.

Yemekçinin Notu:
Arzu ederseniz soya sosunun içine ¼ tatlı kaşığı toz zencefil atıp karıştırarak servise sunabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karidesli Balık Bohçası


MALZEMELER
El büyüklüğünde, beyaz etli bir balık (ama fileto olarak yani tüm kılçıkları çıkarılmış olarak hazırlanmış)
10-15 adet minik karides
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet ufak boy kuru soğan ya da 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ayrıca: 8-10 adet hazır kare milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
Süslemek için gerekli olan malzemeler:
Roka yaprakları ve sarı, kırmızı kiraz domatesler

HAZIRLANIŞI
Önce iç harcını hazırlamak üzere bir tavaya zeytinyağını aktaralım. Kızar kızmaz ince kıyılmış kuru ya da yeşil soğanları ekleyip, 1 dakika kadar kavuralım. Sonra da tavla zarı formunda küp küp doğradığımız balıklarla karidesleri içine ekleyip, 5-6 dakika daha sotelemeye devam edelim. En sonunda ocaktan alıp, içine doğranmış maydanozlarla beraber tuz ve karabiberi ekleyip, bir kenarda soğumaya bırakalım.
Öte yandan kare milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatalım. Ama buzunu çok çözdürmeyin. Tezgahın üzerine dizdiğiniz milföylerin ortasına 1,5 yemek kaşığı kadar balıklı, karidesli harçtan koyup, dört bir ucunu zarf gibi kapatalım. Sonra da yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirelim. Bir taraftan da bir milföy hamurunu yarım cm.lik şeritler halinde keselim. Bu şeritleri milföy bohçalarının üzerine çapraz şekilde oturtalım.
Şimdi de çırpılmış yumurta sarılarını fırçayla sürerek, 175 dereceye ayarlı fırına börekleri sürelim. Yaklaşık 25 dakika sonra, üzerleri altın sarısı gibi kızaran bohçaları fırından alalım. Servis tabağının altına roka yapraklarını serip, börekleri üzerine yerleştirelim. Aralarına da kiraz domatesleri serpiştirip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karidesli Balık Graten


MALZEMELER
12 adet dil balığı filetosu
1 kutu mantar konservesi
1/2 litre beyaz şarap
250 gr ufak karides
750 gr iri karides
1 demet maydanoz
1 baş kereviz
50 adet midye
1 adet soğan
50 gr margarin
75 gr tereyağ
2 adet havuç
1 su bardağı sirke
karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencere suya, balıkların baş ve kemiklerini, maydanoz, kereviz, soğan, karabiber ve havuç koyup, ateşe oturtun. Balık filetolarını şarap içinde 10 dakika kadar pişirin. Diğer yanda midyeleri, tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap kanşımında pişirin. Hazır oldukları anda ayrı bir tabağa alın. Midyelerin içinde piştikleri suyu, balıklann baş ve kemiklerinin haşlandığı tencereye ilave edin, üç saat kadar pişirin, gerekirse su takviyesi yapın. Elde ettiğiniz balık suyunu tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin. Bundan 5 su bardağı alıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapın. Küçük karidesleri ayıklayın, çok küçük parçalara kesip tereyağında kavurun, yumuşadıklan zaman çok ince bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin, oluşan karides peltesini beşamel salçasına ilave edin. Büyük karidesleri tuzlu ve sirkeli suda haşlayıp ayıklayın. Fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın, içine balık filetolarını dizin, üstüne mantar, midye ve karidesleri koyun, arzu ederseniz filetoların iki ucunu birleştirip bir dolma şekline. Üzerine beşamel sos döküp fırında pişirin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [32/129] Önceki 30 31 32 33 34 Sonraki