MALZEMELER
4 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranır)
3 adet domates (küp doğranmış)
6 adet kabak (uzun uzun doğranmış)
5 dal dereotu (dereotu kabağa çok lezzet katar)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce kabakları soyup, boylamasına keserek dört parçaya ayıralım. Sonra eşit uzunlukta ikiye bölerek, yassı bir şekil verelim.
Yayvan (genişçe) bir tencereye zeytinyağını koyalım. Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar 2?3 dakika kavuralım.
Bu arada domatesleri küp küp doğrayalım ve yarısını soğanların üzerine ekleyelim.
Kalan domatesleri de iki ayıralım ve üzerine de kabakların yarısını dizelim.
Kabakların üzerine kalan domatesleri, onun üzerine de kalan kabakları dizelim.
Yukarıdaki sırayla; en alta soğan, üstüne domates, üzerine kabak, tekrar domates ve tekrar kabak dizinimi bitince en son olarak dereotunu doğrayalım. Tuz ve karabiberini serpiştirip, tencerinin kapağı kapatalım.
Orta ısıdaki ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar, ortalama 20-25 dakika kadar pişireceğiz. Sonra yemeği soğutalım ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
nane
dereotu
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları soyup küçük küçük doğrayın.
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını ısıtıp küp şeklinde doğradığınız soğanları sararıncaya kadar kavurun.
Daha sonra sırasıyla domatesleri ve kabakları ilave edip çok az su ile kendi yağında kalana kadar pişirin.
Nane ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg orta boy dolmalık kabak
Bulamaç için;
1 su bardağı un
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Önce kabakları akar suyun altında iyice yıkayalım. Sonra saplarını kesip, boylamasına yani uzunlamasına ince ince dilimleyelim. Bir kenarda beklemeye koyalım.
Bir taraftan da bulamacı hazırlamak için orta boy bir kaseyi önümüze alalım. İçine yumurtaları kırıp, çırparken suyu da ekleyelim. En sonunda azar azar unu ilave ederek iyice çırpıp, karıştıralım. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğimizde ise tuz ve karabiberi de serpiştirelim.
Artık bulamacımız hazır olduğuna göre geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, ocakta kızdıralım. Kabak dilimlerini bu bulamaca iyice batırıp, kızgın yağda her iki tarafını da çevirerek kızartalım. Sonra da sıcak sıcak servise alalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İçi
3 Adet Kabak
HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.İyice karıştırın.
Karışımdan 1 çorba kaşığı alın.Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın.Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.
Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.Sıcak servis yapın.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kilo taze kabak
2 demet taze soğan
2 kahve fincanı un
5 adet yumurta
1 demet dereotu
1 demet nane
1.5 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yeterince tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakların üstlerini iyice kazıyıp, rendeleyin. Soğanları, dereotunu ve naneyi ince ince kıyın. Hepsini kabaklara katın, çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın. Öte yanda bir kap içine yumurtaları kırıp hafifçe çırptıksan sonra ilave edin. Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın. Kaşık kaşık alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın. İsterseniz kaşar yerine beyaz peynir de koyabilirsıniz. Sofraya verirken yanına domatesli makarna ile servis yapabilisiniz.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »