Kandil simidi


MALZEMELER
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
2 çay kasığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 kase susam

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Kanino çorbası


MALZEMELER
8 kişilik
10 su bardağı et suyu
2 ½ kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI
Et suyunu bir tencerede kaynatın. Sütle unu küçük bir kapta iyice karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak yedirin. Tuzunu ekleyerek ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip servis edin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Kapari sos


MALZEMELER
8-10 kişilik

½ su bardağı soğuk et suyu
2 su bardağı kaynar et suyu
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı tereyağ
az tuz

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin. Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin. Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir süzgeçten süzdürün, tereyağ ile kapariyi karıştırın. Servise hazırdır.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Kaparili Levrek


MALZEMELER
400 gr levrek ya da
2 adet 10-15 cm büyüklüğünde levrek balığı filetosu
(bir arkadaşım cep telefonu çapında diyor) Yani orta kemiği ve her tür kılçığı çıkarılmış levrek
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kapari
8-10 adet çeri domates veya
2 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde doğranmış)
Yarım limon (kabuğu soyulmuş ve çok incecik halka dilimlenmiş olacak)
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (ya da top şeklinde tane biber)

HAZIRLANIŞI
Önce bir tabağın içine balık filetolarını koyalım ve üzerine tıpkı tuz serper gibi unu serpiştirelim. Şimdi bir tavaya sızma yağı koyup, kızınca levrek balıklarını ekleyip, önlü arkalı kızartalım. Bu kızartma işlemi yaklaşık 10-12 dakika kadar sürecektir. Kızaran balıkları bir servis tabağının içine alalım.
Öte yandan kaparilerimizi, tuz ve karabiberle beraber içinden balığı çıkardığımız tavanın içine aktaralım. Domateslerimizi de ilave ederken, ince dilimlenmiş limonları da katalım ve hep birlikte 5-6 dakika kadar kavuralım. Sosun altını söndürüp, içine çok ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim. Birkaç dakika bekleyip, bu sosu kızarın balıkların üzerine gezdirelim ve servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kaparili Makarna Sosu


MALZEMELER
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı kapari (konserve olarak satılıyor)
1 yemek kaşığı toz ya da taze kıyılmış fesleğen
3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin veya yeşil zeytin

HAZIRLANIŞI
Makarnayı haşlayıp, bir kenarda bekletirken bir tavaya zeytinyağını aktaralım. Yağ kızar kızmaz içine sarmısakları aktaralım ve 1 dakika kadar kızartalım. Hemen üzerine, her birini ikiye bölerek doğradığımız kaparileri ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra da ince dilimlenmiş zeytinlerle beraber fesleğeni de ilave edip, yaklaşık 2-3 dakika sonra sosun altını kapatalım. Sarmısakları sosun içinden çıkarıp, atalım.
Öte yandan haşlanan ve süzülen makarnayı bu sosun içine boşaltıp, karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım. Yine rende parmesan ya da eski kaşarı makarnanın üzerine en son aşamada serpiştirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [25/129] Önceki 23 24 25 26 27 Sonraki