Kuzu Doldurması


MALZEMELER
1 adet bütün ufak kuzu
10 litre su

Pilav Malzemesi
5 kg. pirinç
2-3 su bardağı kuşüzümü
2 su bardağı çam fıstık
2 yemek kaşığı karabiber

Kuzunun üstüne sürmek için;
3-4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dolusu domates salçası

HAZIRLANIŞI
Önce kuzuyu bütün halde bir güzel yıkayıp, içini ve dışını iyice temizleyin. Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.
Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayrıp, geri kalan suyun içine pirinci, çam fıstığını, tuz ve karabiberini ekleyin.
Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince (ama tam pişmemiş olacak) altını söndürün.
Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun.
Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.
Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün.
Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün. 175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin.
Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin. Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin. Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.
Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuzu etli Pilav


MALZEMELER
4 bardak pirinç
2 adet kurusoğan
2 adet domates
3 adet sivribiber
8 adet kuzu kapama
yeterince su
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Etleri soğan, domates ve biberle kavurun pirinç ilave edin. Tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip 5 dakika kaynatıp fırın tepsisine alın. 40 dakika fırında pişirin.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Kuzu İncik


MALZEMELER
4 adet kuzu incik
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 adet patates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kuzu incikleri yıkayıp süzün. Cam kasede karabiber, kekik, tuz, salça ve sıvıyağı karıştırın. Hazırladığınız sosa soyulmuş taze patates ve incikleri koyun. 5 dakika sosta bekletip hepsini yanmaz fırın poşetine koyup kapatın. 175 derecelik fırında 90 dakika pişirin. Etleri suyuyla birlikte servis tabağına alın. Pilavla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuzu kaburga dolması


MALZEMELER
2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:
1 su bardağı doğranmış kereviz başı
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 su bardağı dilimlennıiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı baharat

HAZIRLANIŞI
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

8-10 Kişilik

Her servis 676 kalori, 49 gr. Protein, 34 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Kuzu Kapama (Rumeli Usulü)


MALZEMELER
1 kg parça halinde kuzu kol
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 demet taze sarmısak
8 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [127/129] Önceki 125 126 127 128 129 Sonraki