Kuru Manti


MALZEMELER
1/2 kg un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz

İçi için:

250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber

Sosu için:

2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ

Üzerine:

sarmısaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur. Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır. Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır. 2-3 mm kalınlık yeterlidir. Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır.Ortalarına bir miktar etli harç konulur. 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür. (Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır. Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır. Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir. Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır. Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir. Arada bir karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır. Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir.

Not : Gerçekten yapılışı çok zor bir yemektir ancak yemek hazırlanıp önünüze geldiğinde ilk lokmadan sonra tüm yorgunluğunuzu unutursunuz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kuru Meyve Hoşafı


MALZEMELER
8 adet kuru incir
10 adet şekerpare kayısı
8 adet kuru erik
1 çay bardağı kuru üzüm
2-3 adet karanfil
1 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın. Suyunu koyarak orta ateşte pişirmeye bırakın. Su kaynayınca toz şekeri ve karanfilleri koyun. İncirler yumuşayınca ateşten alın. Soğutarak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuru Meyveli Milföy Tart


MALZEMELER
5-6 adet milföy hamuru
3 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
7-8 adet kuru mürdüm eriği
1 su bardağı ceviz için (dövülmüş)
½ su bardağı su
½ su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Hazır, kare milföy hamurlarından 5-6 adeti hamur işi için yeterli olacaktır. 20-22 cm çapındaki tart kalıbını yumuşak bir margarinle iyice yağlayın. 5-6 adet milföy hamurunu oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra üst üste koyup, hafif yoğurun ve bir merdane yardımıyla milföy hamurunu açalım. Tezgaha çok hafif un serpelim hamur yapışmasın.
Sonra bu yuvarlak milföy hamurumuzu yağlanmış tart kalıbına yerleştirip, kenarlarını da kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim. Bu arada bir kenarda kuru meyveli harcımızı hazırlayalım. Bunun için 3 adet kuru incir, 5-6 adet kuru kayısı, 7-8 adet kuru mürdüm eriğini mümkün olduğunca incecik doğrayalım. 1 su bardağı dövülmüş ceviz içiyle beraber, yarım su bardağı su, yarım su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı tereyağını da hazır edelim.
Öte yandan bir tavaya yağı koyalım ve yağ erimeden toz şekeri katalım. Şeker iyice eriyip, ağda gibi olup, rengi koyu kahverengi olmaya başladığında hemen suyu ekleyip, karıştıralım. Ardından bütün kuru meyvelerimizi de ilave edip, 10 dakika kadar pişirelim. Altını söndürüp, dövülmüş ceviz içini karıştıralım ve harcımızın soğumasını bekleyelim. Sonra da soğuyan bu harcı, tart kalıbının içindeki milföy hamurunun üzerine yayalım. 175 dereceye ayarlı fırında en az 25-30 dakika pişirip, ılık olarak servise sunalım. Hatta çırpılmış krema ya da krem şantiyi dilimlerin üzerine koyarak lezzeti arttırabilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kuru Sebzeli Köy Pilavı


MALZEMELER
2 adet kuru patlıcan
2 adet kuru kırmızı biber
2 adet kuru kabak
2 adet kuru soğan
2 bardak arpa şehriye
2 adet domates
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kuru sebzeleri geceden suda bekletin.
Patlıcan, biber ve kabakları ayrı tencerelerde 10 dakika haşlayıp ince ince doğrayın.
Kuru soğanı margarinle birlikte pembeleştirip sebzeleri içine atın. 4-5 dakika kavurup üstüne domates doğrayın. Karabiber, kekik ve tuz ilave edip sosu 10 dakika daha kaynatın.
Arpa şehriyeleri 1 kaşık margarinle pembeleştirin. Üzerine kuru sebzeleri atıp 3 bardak su koyun. Tuz ilave edip kısık ateşte pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuru Üzüm Hoşafı


MALZEMELER
500 gr kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
3 litre su

HAZIRLANIŞI
Kuru üzümleri yıkayıp, saplarını ayırın. Tencereye alıp, üzerine suyunu koyun. Su kaynayınca ve üzümler şişip yumuşayınca, şekerini katın. 5 dakika sonra ateşte alıp, soğumaya bırakın. (Kompostolarda şeker ayarını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz).

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [118/129] Önceki 116 117 118 119 120 Sonraki