Kremalı Karnabahar Çorbası


MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
1 bardak süt
8 yemek kaşığı hazır çiğ krema
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Karnabaharları kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Çiçekli bölümünden birkaç tane ayırıp geri kalanını mikserden geçirin.
Tencereye margarin ve un koyup, 2-3 dakika kavurun. Süt, 8 bardak su ve çekilmiş karnabaharları ilave edip, karıştırarak kaynatın. Kremayı ve ayırdığınız karnabaharları içine katıp, karabiber attıktan sonra ateşi söndürün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kremali Kirmizi Biber Çorbasi


MALZEMELER
3 tane iri kırmızı biber
1 paket kremalı tavuk çorbası
1 tavuk bulyon
2 su bardağı süt
1 su bardağı su,
1 kutu krema (yaklaşık 200 gr)
Kaşarpeyniri rendesi
Tabasco
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kremalı tavuk çorbası 2 bardak süt ve 1 bardak su ve bulyon ilavesi ile, normal pişilir.(Çorba biraz koyu yapılır.) İstenilen ölçüde tabasco eklenir,tuz ayarı yapılır. Bir kenara bırakılır. Kırmızı biberler iyice haşlanır, daha sonra suyu süzülüp, bir naylon torbaya konur, ağzı kapatılır. Bir süre bekletildikten sonra açılır böylece kabukları çok daha çabuk soyulur. Kabukları soyulan ve iyice süzülen biberler blenderda çırpılır, kremanın hepsi eklenir bir daha çırpılır. Koyuca pembemsi bir kıvam elde edilir. Kremalı biberli karışım çorbaya eklenir, çorba karıştıralarak bir taşım daha kaynatılıp, kapatılır. Tabaklara rendelenmiş kaşar peynir konup, çorba üzerine sonra konur. Tabaklar en son iri çekilmiş karabiberle süslenir ve servis yapılır.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Kremalı Kuşkonmazlı Makarna


MALZEMELER
1 paket spagetti makarna
7-8 adet kuşkonmaz


HAZIRLANIŞI
Yine makarnayı aynı usulde haşlayıp, bir kenarda beklemeye alıyoruz.
Kuşkonmazın beyaz kısımlarını iki santim büyüklüğünde doğruyoruz. haşlanmış makarnayla beraber peyniri de ekleyip, hep beraber harmanlıyoruz. Artık makarnamız servise hazırdır.

SOSUN TARİFİ
Sos için geniş ve derin bir tavaya tereyağı koyup, ateşin üstüne oturtuyoruz.
Öte yandan bir kasede karıştırdığımız, çırptığımız; un, süt ve krema karışımını eriyen tereyağının içine ekliyoruz.
Varsa, sosu lezzetlendirmek için; toz haldeki baharatlı et ya da tavuk suyu karışımını da katıyoruz. Karıştırarak 4-5 dakika kadar pişirip, doğradığımız kuşkonmazları içine ilave edip, tuz ve karabiberi de serpiştiriyoruz. Yaklaşık 2-3 dakika sonra artık sosun altını söndürüyoruz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kremalı mantar çorbası


MALZEMELER
300 gr. beyaz mantar (haşlanmış,küp küp doğranmış)
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
1 çay bardağı krema
tuz
karabiber
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Soğanı sıvıyağ ilavesiyle kavurun. Mantarı ve suyu ekleyin, kaynatın. Kremayı, tuzu ve maydanozuda ilave edip 5-6 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Kremalı Mantar Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
7-8 Adet Mantar
1/2 Soğan
125 gr. Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı Süt
1 Et Suyu Tableti
3.5 Su Bardağı Su
1/2 Paket Krema
Tuz
Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin.
Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin. 3.5 su bardağı suyu ekleyin.
Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin. tencereyi ocaktan alın.
Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [106/129] Önceki 104 105 106 107 108 Sonraki