MALZEMELER
5 dilim balkabağı (kabukları soyulup, kavun gibi dilimlenmiş olacak. Zaten bu şekilde marketlerde satılıyor)
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
7-8 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı hazır krema (marketlerde satılıyor. İki ufak boy kutuda yeterli olur.)
HAZIRLANIŞI
Soyulmuş balkabaklarını kibrit kutusu büyükülüğünde doğrayıp, büyükçe bir tencereye veya düdüklü tenereye yerleştirelim. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısakları ekleyelim. Sonra 7-8 bardak suyu ekleyip, orta ısılı ateşin üzerine yerleştirelim. Kabaklar iyice yumuşadığında ateşten alıp ılıklaşmasını bekleyelim ve bir el mikseri veya çatalla iyice ezelim, püre kıvamına getirelim.
Şimdi de çiğ kremayı bu çorba karışımın içine aktaralım. Tekrar karıştıralım. Bir taraftan da çorbayı tekrar ocağın üzerine oturtalım, tuz ve karabiberini katıp, orta ısılı ateşte bir taşım kaynatalım. Ama çorbayı da kontrol edelim. Ne çok katı ne de çok sıvı olacak. Yani kıvamı tam olacak. Gerekirse su da eklenebilir. Yine arzu ederseniz bir yemek kaşığı tereyağını eritip, bir miktar kırmızı pul biber ekleyip pişirelim ve sos olarak çorbanın üzerine gezdirelim. Sıcak olarak servis edelim. İsterseniz kızarmış tavla zarı ekmekler yani nam-ı diğer kruton ekmeklerle de çorbanıza hava katabilirsiniz.
Adını Amerikalı?ların Cadı Bayramı olan Hollowen?dan aldım. Çünkü tıpkı bayramın simgesi gibi çorbanın ana malzemesi de balkabağı. Aslında biz Türk mutfağımızda balkabağını hep tatlı olarak pişiririz. Ama Karadeniz?de tuzlu yemekleri de çok yapılır.
Lafı uzatmayalım, işte size çok lezzetli bir balkabağı çorbası.
Adını Amerikalı?ların Cadı Bayramı olan Hollowen?dan aldım. Çünkü tıpkı bayramın simgesi gibi çorbanın ana malzemesi de balkabağı. Aslında biz Türk mutfağımızda balkabağını hep tatlı olarak pişiririz. Ama Karadeniz?de tuzlu yemekleri de çok yapılır.
Lafı uzatmayalım, işte size çok lezzetli bir balkabağı çorbası.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
60 gr un
1 litre beyaz et suyu
1 defne yaprağı
100 ml. krema
50 gr tereyağı
75 gr domates püresi
75 gr havuç
75 gr soğan
Yeteri kadar kekik
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin. Soğan, havuç, defne yaprağı ve kekiği ilave edin. Soğanlar hafif kahverengi olana kadar kızartın. Unu ekleyip sarı meyane yapın, soğutun.
Domates püresini katıp karıştırın. Kaynar haldeki et suyunu çırparak katın, tahta kaşıkla pütürleri ezin. Bir taşım kaynatın, tuz ,biber ekip 1 saat kısık ateşte pişirin. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın.
Kremayı ekleyip tuzunu biberini koyun.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr. dana şinitzel
1 bardak doğranmış mantar
1 adet soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Şinitzelleri parmak şeklinde doğrayın. Mantarları ince ince, soğanı da zar gibi kesin. Hepsini margarinle birlikte tencreye koyun. Etler ve mantarlar suyunu bırakıp çekince, 5 dakika kavurun. Unu içine atıp, 2 dakika karıştırın.
Tuzunu, karabiberini ilave edin. Kremasını ekleyin. Üzerine bir miktar su koyarak, koyuca pişirin.
Bol maydanozla üzerini süsleyin. İnce kıyılmış patates tavayla birlikte servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Yumurta beyazı
Krema
Kırmızı havyar
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini yuvarlak, küçük kalıpla kesin.
Haşladığınız yumurtanın beyazını, bıçakla ufalayın. Krema, tuz ve karabiberle tatlandırın. Ekmeklerin üzerine sürün.
Kırmızı havyarı, karıştırmadan üzerine yerleştirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük boy patates
1/2 küçük paket yemeklik süt kreması
1 tablet et suyu
arzu edilen miktarda tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları, patatesi ve soğanı soyarak irice küpler halinde doğrayın. 1 litre (6 su bardağı) suya 1 tablet et suyu ilave ederek, sebzeleri bu suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blendırdan geçirin. Tekrar ateşe koyarak, tuzunu, karabiberini ve kremasını ilave edin. Bir taşım kaynayınca altını kapatın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »