MALZEMELER
8 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
5 çarliston biber
8-10 diş sarmısak
100 gr. tereyağı
1 su bardağı su
½ limonun suyu
3 sap dereotu
3 sap nane
4 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce soğanı yemeklik doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun, ufak ufak doğrayın. Çarliston biberlerin saplarını çıkartın, ince ince kıyın. Sarmısakların kabuklarını soyup, doğrayın. Ayıklanmış nane, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Bunların hepsini karıştırın. Kabukların iki ucunu kesin ve kabuklarını soyun. Ortadan iki eşit parçaya ayırın, sonra her parçayı 2 cm. kalınlığında 4 eşit parçaya bölün veya parmak kalınlığında verev olarak dilimleyin.
Fazla derin olmayan orta boy bir tencerenin dibine hazırladığınız karışımdan biraz serpin. Üstüne kabakları tek tek düzgünce dizin. Tekrar karışımdan biraz daha serpin. Kabaklar bitene kadar bu işlemi devam ettirin. En üstüne kalan karışımı serpin, suyu, yağını koyun, limon suyunu üzerinde gezdirin. Üstüne yeterince büyük bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını örtün, önce harlı ateşte, kaynayınca ağır ateşte pişirin. Sonra da bir servis tabağına düzgün bir şekilde alıp, dereotuyla süsleyip, servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı haşhaş
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın. Yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz şeker, haşhaş, keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısını da koyup karıştırın. Un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde 30-35 dakika bekletin.
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın, şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üstüne bıçakla derin çizikler çizip kabak çekirdeği koyun. 30 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg kabak
1 çay bardağı su
pul biber (İsteğe göre)
tuz (İsteğe göre)
yoğurt
dövülmüş sarmısak
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Salça ilave edilir. Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir. Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir. Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır. Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet kabak
1 fincan süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
Dereotu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları temizleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyup, haşlayın. Suyuyla birlikte mikserden geçirerek, püre haline getirin.
Kabakların içine sütü, unu, yağı ve kremayı ilave edin. Tuzunu kontrol edin. Altını söndürdükten sonra dereotu doğrayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet kabak
250 gr kıyma
½ su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz
1 çaykaşığı kara biber
maydanoz
1 kaşık salça
250 gr bulgur
HAZIRLANIŞI
Kabakları soyduktan sonra için oyun ve bir kabın içine patates hariç kalan bütün mazemeleri katın. Daha sonra bunları iyice karıştırın. Ardından bu içi kabakların içine doldurun. Patatesleri soyup dilimleyin, kabak dolmalarının üzerini kapatın. Dolmaları tencereye dizin ve en sonunda erimiş margarin, su ve salçayı karıştırarak dolmaların üzerinde gezdirin. Kısık ateşte pişirin.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »