MALZEMELER
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kasığı margarin
Yarım limon, tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk suyunu tencereye alıp, kaynatın. İrmiği ıslatın. Süzüp, tuzla beraber kaynayan suya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını yarım limonla çırpın.
Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kasığı alıp, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyin. Tekrar çorbaya katın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
2 çorba kasığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kasığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin.
      
Kategori: Çorbalar.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
500 gr. irmik 
1/2 litre süt
1 fincan çam fıstığı
5 çorba kaşığı margarin 
500 gr. toz şeker
HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tencerede margarini eritip, fıstıkları ve irmiği ilave edin. İrmikler pembeleşinceye kadar karıştıra karıştıra kavurun. Çok ağır ateşte, 30 dakika kadar kavurduğunuz irmiğe yarım litre sütü soğuk olarak dökün. Beraberce karıştırıp ateşi iyice kısın ve bu sırada şekerini de katın. Kısık ateşte dibi tutmadan 15 dakika daha tutup, kapağını kapatın ve ateşi söndürerek helvayı demlenmeye bırakın. Helva ılınınca tahta kaşıkla karıştırıp, kabartın. Ilık veya soğuk servis edin.
      
Kategori: Tatlılar.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
250 gr TEREYAĞI 
500 gr İRMİK 
1000 gr TOZ  ŞEKER 
500 gr SÜT 
1000 gr SU 
100 gr DOLMA  FISTIĞI 
500 gr TUZSUZ  KİLİS  PEYNİRİ  veya  TUZSUZ  DİL  PEYNİRİ
HAZIRLANIŞI
Derince  bir tencerece  su, süt  ve  şeker  arada  bir  karıştırılarak  iyice  eriyinceye  kadar  kaynatılır. Diğer  bir tencereye  tereyağı konup içine  konulan  dolma  fıstıkları  devamlı  karıştırılarak  yağı yakmamaya  özen  göstererek  5-6  dakika  kavrulup üzerine  irmik  eklenir. İrmik  altın  sarısı  renk  alıncaya  kadar  devamlı  karıştırılmalı  ve  kesinlikle  kararmamalıdır.Kavurma işlemi  btince  üzerine  davamlı  şekilde  karıştırarak  önceden  hazırlanan  sütlü   şurup  dökülür  ve dibi  tutmamasına  özel  gösterilerek koyuca kıvam  alıncaya  kadar  20  dakika kadar  pişirilir. Pişen  helvanın  içine  ince ince  didilmiş tuzsuz  dil  veya  kilis  peyniri  eklenip  karıştırmaya  devam  edilir. 5  dakika  sonra  helva  kaşığığ çekince  uzayan  hale gelecektir  Soğutularak  yenebileceği  gibi. sıcak  sıcak  servis  edilmesi   daha  uygun  olur.
      
Kategori: Tatlılar.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
125 gr margarin
1/2 kg irmik
2 su bardağı su
yağ 
tuz
iç malzemesi :
250 gr kıyma 
1 adet soğan
kimyon
1 kahve fincanı dolmalık fıstık 
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, kanştırın. Üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın. Diğer yanda kıymayı, rendelediğiniz soğanla az yağda kavrun. İçine fıstık, tuz, ve baharatları koyup, karıştırın ve soğumaya bırakın. Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu  bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun. Hamur haline getirdiğiniz irmikten  küçük parçalar alıp  avuç içinizde açın  ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın. Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
      
Kategori: Köfteler.
      
Yukarı Git »
      
      
      
      MALZEMELER
500 gr paket irmik
1 adet yumurta
250 gr kıyma 
2 adet soğan
un
yoğurt
tereyağ
2 diş sarmısak
kırmızı biber
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
İrmiği bir kaba koyup yeterli miktarda tuz ve su ile kulak memesi kıvamında yoğurun, üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın. Diğer yanda soğanları ayıklayıp, rendeleyin. Tuz ve karabiber katıp içine bir yumurta kırın ve kıyma ile karıştırın.  Sarmısaklı yoğurdu hazırlayıp bir kenara kaldırın. Dinlendirdiğiniz hamuru pazılara ayırın, altına ve üstüne un koyup açın, karelere bölün, her kareye yeterli miktarda kıyma koyduktan sonra üçgen şeklinde kapatın. Kaynayan tuzlu suya hamurları atın, on dakika kapağı açık olarak kaynatın. Süzgeçle servis tabağına alın, üzerine biraz yağ döküp karıştırın. Servis yapacağınız zaman, önce hazrıladığınız sarmısaklı yoğurdu, üzerine de kırmızı biberli eritilmiş yağı dökün.
      
Kategori: Hamur İşleri.
      
Yukarı Git »