MALZEMELER
Hamur için gerekli olan malzemeler:
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
1 demet yani 1 bağ ıspanak yaprağı (sapları kullanılmayacak, yaprakları iri iri doğranacak)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabında un, su ve tuzla hamur yapalım. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafif unlanmış tezgahın üzerinde elimizle uzatıp, çamaşır ipi kalınlığında da şekil verelim. Sonra da bir bıçakla 2 parmak uzunluğunda keselim. Kesilen hamur parçalarını kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp, süzdürelim.
Öte yandan tavaya sıvıyağı koyalım ve çok ince kıyılmış soğanı sararıncaya kadar kavuralım. İçine iri doğranmış ıspanak yapraklarını atıp, 5-6 dakika kavuralım. Tuz, karabiber ve peyniri de ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim, sonra da ocaktan alalım.
Bu ıspanaklı sosun içine haşlanmış kesme makarnaları yani sorçettileri ilave edip, karıştıralım. Sonra da sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket erişte makarna (ya da talyatelle ? tagliatelle makarna da olabilir)
1 demet ya da 1 bağ ıspanak
HAZIRLANIŞI
Gelin önce makarnayı haşlayalım. Bunun için 7-8 su bardağı suya 1 çay kaşığı tuz atıp kaynatalım. Sonra da kaynayan suya erişte makarnayı salıp, 8-9 dakika kadar haşlayalım. Süzdürüp, bir kenara koyalım.
Bu arada da ıspanakları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında doğrayalım. İyice yıkayıp süzmeye bırakalım.
Öte yandan geniş ve derin bir tavaya yağ koyup, erir erimez dövülmüş sarmısakları ekleyip, şöyle 1 dakika kadar kavuralım. Böylece sarmısağın aroması yağa geçmiş olur. Hemen üzerine soğanları aktaralım ve soğanlar iyice sararıncaya kadar 2 dakika kavuralım. Artık ıspanakları ilave edip, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika soteleyelim. En sonunda tuz ve karabiberle beraber krema ve makarna suyunu da katalım ve 2-3 dakika kaynatıp, ocağın altını söndürelim. Bir tarafta bekleyen erişte makarnamızı da bu sosun içine aktaralım karıştırıp, servise sunalım.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
750 gr ıspanak, yaprak kısmı
1 çorba kaşığı margarin
1 adet et suyu tableti
200 gr kaşar rendesi
1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
tuz,şeker
Hamur malzemesi :
1 adet yumurta
125 gr margarin
aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesinin tamamını, kulak memesinden az biraz daha sert kıvama gelinceğe dek yoğurup, buzdolabında dinlenmeye bırakın. Diğer yanda, bir çorba kaşığı un ve bir çorba kaşığı margarini hafifçe kavurun, içine sıcak süt ve et suyu tableti koyup beşamel sos hazırlayın, biraz daha kaynatın ve bir kenara kaldırın.
Yıkayıp, doğradığınız ıspanak yapraklarını çok az yağ ile kavurun, içine biraz tuz ve şeker ilave edin, suyunu çekene dek kaynatın ve içine daha önceden hazırladığınız beşamel sosu karıştırın. Hamuru çok ince açıp, yağladığınız tartalet kalıbına döşeyin, üzerine ıspanaklı karışımı koyun, en üste de kaşarlı harç koyup, yüzyetmiş derecedeki fırında, kaşarlar kızarıncaya dek, 30-35 dakika pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet tavuk
çerkez peyniri
3/4 paket makarna
1.5 kg ıspanak
beşamel sos malzemesi :
40 gr margarin
350 gr süt ve tvuksuyu kanşımı
1 kahve fincanı un
tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp, suyunu iyice süzün, iki çorba kaşığı yağ ile iyice pişirip bir kaba koyun. Üzerine biraz çerkez peyniri rendesini serpiştirin. Markarnayı haşlayıp, içine bir miktar yağ koyduktan sonra iyice karıştırın ve ıspanağın üzerine koyun. Çerkez peyniri rendesi ile üzerini kaplayın. En üstüne de, haşlayıp deri ve kemiklerini ayıkladığınız tavuğu parçalar halinde yerleştirin. Üzerine boza kıvamında pişirilmiş beşamel sos dökün ve bir bıçakla alt katlara da geçmesini sağlayın. Kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Beşamel sosun hazırlanışı :
Unu yağda, orta hararette fazla sarartmadan kavrun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve süt karışımını ilave edin . Hızlı hızlı kanştırıp, boza kıvamına gelinceue kadark pişirin.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı ıspanak (kıyılmış)
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları bir tavada ıspanaklarla kavurup, karabiber ve tuz ilave edin. Tavuk göğüslerini merdane yardımıyla inceltin, içlerine hazırladığınız ıspanaklı harcı koyup, eti rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kürdanla tutturun. Teflon tavada çift taraflı kızartın. Dilimleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »