Ispanaklı İtalyan Makarna


MALZEMELER
5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 demet ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın, tuz serpip ovalayın. Blenderda ıspanakları iyice ezip yoğurma kabına alın. 3 yumurta, 5 bardak un, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Sert bir hamur tutup 20 dakika bekletin.
Hamuru 3 eşit parçaya bölüp 3 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın. Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ispanaklı Karaib Tavuğu


MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
2 adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Ispanak püresi için:
1 demet ıspanak
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı süt
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin. Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın. Tuz serpip ovalayarak ıspanağı yumuşatın ve blenderda ıspanağı iyice ezin.
Tavada margarinle birlikte unu sararıncaya kadar kavurun. Ispanağı ve sütü ilave edip, karıştırarak bir taşım kaynatın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip ocağı kapatın.
Tavuğu ve havucu uzun parmak şeklinde doğrayın. Tavaya sıvıyağı koyun. 2 diş sarmısakla beraber rendelenmiş soğanı ilave edip, karıştırın. Doğradığınız tavuk ve havucu da ekleyin. Soya sosu ve mısır nişastası gezdirip, 2 dakika karıştırın. Hazırladığınız kremalı ıspanak püresini servis tabağına alıp, tavukları üstüne yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ispanaklı Karides


MALZEMELER
1 kg ıspanak
600 gr mantar
1 baş soğan
200 gr tost kaşarı
karides

HAZIRLANIŞI
Bir baş soğanı yağda biraz çevrin, saplarını ayıkladığınız ıspanağı ilave edip, sote edin, payreks bir kabın dibine yerleştirin. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün, daha sonra sırasıyla, limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı, çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri, en üste de boza kıvamında ki beşamel sosu dökün, kalan kaşar rendesini de serpip, fırına verin ve 30 dakika pişirin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Ispanaklı Kat Kat Böreği


MALZEMELER
9 bardak un
1 bardak eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı çöreotu
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz

İçi için:
1 demet ıspanak
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağı
2 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp süzün. Üstüne tuz serpip ovalayın. Zar şeklinde doğradığınız soğanları, sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. İçine ıspanakları ilave edip, 5-6 dakika daha kavurun. Tahin, karabiber, pul biber, tuz ekleyip, karıştırın ve bekletin.
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur tutun. Hazırladığınız hamurdan 30 adet beze yapın ve her birini kahve tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaların içine eritilmiş margarin sürüp 15 yufkayı üst üste koyup, açın. Fırın tepsisini yağlayın. 15 katlı hamuru fırın tepsisine yerleştirin, yanlarından çekerek tepsi yüksekliğine getirin. İçine hazırladığınız karışımı yayıp, diğer 15 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. En üste kalan yağı gezdirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çöreotuyla süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ispanaklı Kereviz Dolması (2 Kişilik)


MALZEMELER
2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber
Dilerseniz tuz


HAZIRLANIŞI
Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın.
Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin.
Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [22/33] Önceki 20 21 22 23 24 Sonraki