MALZEMELER
2 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağı
1 yemek kaşığı çöreotu
İçi için:
2 demet ısırgan otu
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı süt
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Isırgan otlarını ellemeden önce eldiven takın. Isırgan otlarını yıkayıp süzün. Otların üstüne tuz atıp ovalayın.
Tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyun. Zar şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, pembeleşene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve ısırgan otunu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Süt, yumurta sarısı ve un ilave edip karıştırmaya devam edin.
Tezgahın üstünde yufkaları üst üste koyup dörde bölün. 8 adet börek için üçgen haline getirin.
Bir kabın içinde yumurta, süt ve sıvıyağı çırpın. Kesilmiş yufkanın üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün. Uzun kenarına hazırladığınız içi yayın. Yufkanın önce kenarlarını içe katlayın. Sonra kalın rulo şekline getirin. Tam ortasını uzunlamasına bıçakla içi görünecek şekilde kesin. Bütün kesilmiş yufkaların içlerine ısırgan koyun. Fırın tepsisine dizip kalan sosu böreklerin üstüne sürün. Çöreotuyla süsleyin. 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet ısırganotu (elinize eldiven giyerek yapraklarını dallarından ayırın ve sapları atın)
1 su bardağı süt
2 baş orta boy kuru soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)
4 yemek kaşığı margarin
6 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Isırgan otunu haşlayalım, bu esnada ısırganın acı suyu atılır (haşlanırken içine 1 su bardağı süt dökerseniz, lezzeti artar).
Bir tencereye yağı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, haşlanmış ısırgan otunu da süzüp, üzerine ilave edelim.
Pişmenin sonuna doğru yumurtaları ısırganotunun içine kıralım. Yumurta beyazları iyice pişince ocağı kapatalım. Tuz ve karabiberi ekleyip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet ısırganotu
2 adet pırasanın beyaz kısmı
3 yemek kaşığı çökelek
pul biber
tuz
limon
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 şişe dömisek (yarı tatlı) kırmızı şarap, (Sek şarap da olabilir, o halde biraz şeker eklemelisiniz)
2-3 yemek kaşığı şeker
300 gram kuru üzüm
50 gram soyulmuş badem
200 gram kuru incir
35 cl. Kanyak
Biraz karanfil, bir çubuk tarçın
HAZIRLANIŞI
Nefis bir kış içeceği, kupalarla ya da kulplu kalın fincanlarla yudumlanır. Aslında sıcak şarap için en ideal bardak bulabilirseniz toprak kuplardır.
2-3 yemek kaşığı toz şeker kabın dibinde ısıtılarak karamel haline getirilir. Şekerler kahverengileşince ocağın ateşi kısılır, şarap, badem, kuru üzüm, incir ilave edilir. Şarap kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada tarçın ve karanfiller eklenir. Biraz daha kaynatılır, kanyak eklenip, servis edilir.
Kaynak: Mehmet Yalçın
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet dana işkembesi
1 adet yumurta
yarım limon
sarmısak
sirke
tuz
HAZIRLANIŞI
Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »