İrmik tatlısı


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı svıyağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
2 su bardağı un
şerbeti:
1 kilo şeker
yarım limon suyu
yarım litre su
şeker

HAZIRLANIŞI
Yumurtayı çırpın sırasıyla yoğurt, yağ, şeker, un, irmik içine konarak tekrar çırpın. Kabartma tozunu atın ve geniş tepsiye yayın ve bunu 170 derece ısılı fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkınca hafif soğutulmuş tatlımızın üzerine şerbeti dökün.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

İrmikle Vezir Parmağı, Dilber Dudağı ve Hanım Göbeği


MALZEMELER
Hamur İçin;
1 kg. irmik
600 gram su
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
150 gram erimiş margarin
8 adet yumurta

Şurup İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Yukarıdaki malzemelerin tümünü yani irmik, su, tuz, toz şeker ve erimiş margarini (yumurta hariç) geniş bir tencereye aktaralım ve orta ısıdaki ateşin üzerine yerleştirelim.
Elimize bir tahta kaşığı alarak, tencerenin içindeki karışımı, çok hızlı olmamak şartıyla sürekli karıştırarak pişirelim.
İrmikli karışım kaynamaya ve katılaşmaya başlayınca, altını söndürüp, tencereyi ocaktan alalım, bir kenara koyalım ve ılıklaşmasını bekleyelim.
Ilınan irmikli karışımın içine 8 adet yumurtayı tek tek kıralım ve elimizle tencerenin içindeki hamuru iyice yoğuralım.
Şimdi sıra hamura; vezir parmağı, dilber dudağı ve hanım göbeği şekli vermeye geldi.
Tezgaha hafif un serpelim. Hamurdan ceviz kadar bir yumak koparıp, tezgahın üzerinde yuvarlayarak parmak şekli verelim (vezir parmağı olacak).
Dilber dudağı içinse, kendi yaratıcılığınızı kullanıp, bir ufak yuvarlak hamuru ikiye bölüp, uçlarını kalınlaştırıp birbirine yapıştıracaksınız. Böylece güzel bir kadının kalın dudağının görünümünü elde edeceksiniz.
Hanım göbeği için; bir parça hamur koparın ve unlu tezgahın üzerinde yuvarlayıp, parmak kalınlığı ve parmak boyuna getirin. Her iki ucunu birleştirip, 10 cm veya 5 cm çapında ufak, yuvarlak simitler meydana getirin.
Geniş ve derin bir tavaya, bol miktarda kızartma yağını aktarın. Sakın altını yakmayın! İşin püf noktası işte burada!!!
Hazırladığımız şekilli hamurları bu soğuk yağın içine atalım.
Şimdi artık yağın altını yakalım ve hafif yani ağır ateşte, delikli el kevgiriyle karıştırarak tatlılarımızı pişirelim. İşte bu tatlının ikinci püf noktası da, karıştırarak pişirmektir. Üzeri sararıp, kızaran hamurlarımızı, içine kağıt peçete serdiğimiz servis tabağına alalım.
Bu arada şurubumuzu hazırlayalım; tatlı şuruplar için hep bire bir ölçü kullanalım.
3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu aynı anda bir tencereye boşaltıp, ocağa yerleştirip, altını yakalım. Şurup kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra altını söndürüp, soğuyan tatlılarımızın üzerine sıcak şurubu dökelim. Servise hazırız...

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

İrmikli bohça tatlısı


MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
4,5 su bardağı un
kabartma tozu
1 su bardağı ceviz

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri birlikte yoğurun. Poğaça büyüklüğünde koparılan hamurların arasına dovülmüş ceviz koyup tekrar poğaça şekli verin, fırında pişirin.
şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
fırından çikardığınz tatlıları soğutun. Hazırladığınız sıcak şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.
(bir ölçüden ortalama 45 tane elde edilir)

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

İrmikli Dondurma Keyfi


MALZEMELER
2 su bardağı irmik
125 gr margarin
2 su bardağı toz şeker
1 kutu hazır dondurma (500 gr)

HAZIRLANIŞI
Dondurmayı da mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin.

Tencerede margarini eritin. 2 su bardağı irmiği ekleyip, kısık ateşte karıştırarak kavurun. 2 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip, bir iki taşım kaynatın. Helvanın suyu çekip koyulaşınca, 5 dakika tahta kaşıkla karıştırın. Ocağın altını kapatın.

Çukur bir cam kaseye streç film yayın. Ilınmış helvayı kasenin ortası çukur kalacak biçimde yerleştirin. Boş kalan kısma dondurmayı koyup beklemeden servis tabağına ters çevirin. Çikolatalı sosla süsleyip, servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Sosu için; tencereye süt, kakao ve toz şekeri koyup, bir taşım kaynatın. Küçük bir kaba mısır nişastasını koyup, sütten 2 yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Sütlü nişastayı, karışıma dökün. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Hazırladığınız sosu miksere koyup, çırparak soğutun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

İrmikli Ispanak (6 Kişilik)


MALZEMELER
500 gr Ispanak
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı İrmik
3 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Ispanakları bol suda iyice yıkayın.Çok ince kıyın.
Sütü tencereye alın.İrmiği ekleyip,kaynatın.1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte ıspanakları da tencereye alın.Kısık ateşte 15 dk pişirin.
3 adet yumurtanın sarılarından birini ayırın.Kalan yumurtaları tuz ve karabiberle çırpın.Ispanaklı karışıma ilave edin.Yağlanmış fırın tepsisine yayın.Kalan tereyağını eritin.Unu kavurun.Rendelenmiş kaşar peynirini katın.
Ayırdığınız 1 adet yumurta sarısını da ilave edip,ıspanağın üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [10/33] Önceki 8 9 10 11 12 Sonraki