MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
6 adet iri boy domates
4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
6-7 adet taze yeşil soğan
½ demet maydanoz
½ demet taze reyhan
1 yemek kaşığı salça
Arzuya göre 2 yemek kaşığı yağı alınmış kavrulmuş kıyma veya 3 su bardağı yağsız et suyu
HAZIRLANIŞI
Bulgur ılık suyla yıkanarak 1-2 saat bekletilir, kabarması ve şişmesi sağlanır. Salça, kabukları soyularak küp doğranmış domatesler, küp doğranmış kuru soğan ve kıyma konularak yoğrulur. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, yeşil biber, reyhan ilave edilerek az yoğrulur. Soğuk su katılarak sulandırılır. İsteğe göre haşlanmış taze yaprak, haşlanmış lahana veya lahana turşusu ile yenilir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı köftelik ince bulgur
6 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet yeşil sivri biber
2 yemek kaşıgı salça
1 yemek kaşıgı biber salçası
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tablet et suyu
1 küçük lahana
1 yemek kaşıgı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Köftelik ince bulguru yıkayıp suyunu süzün. Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biber, maydanoz, soğan ve yeşil soğanı ince kıyın.
Bulguru bir tepsiye alın. Salçaları ilave edin. Biber ve kuru soğanı ekleyip elle iyice ovun. Yumuşayınca üzerine maydanoz, suda erimiş et suyu, kırmızı biber, karabiber ve yeşil soğanı ekleyin. zeytinyağı ve domatesleri ekleyip bir iki kere yoğurduktan sonra üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyip, servis tabağına alın.
Lahana yapraklarını suyuna 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz atarak haşlayın. içi soğuk lahana yaprakları ile sıcak olarak hemen servise sunun.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı mercimek
5 kuru soğan
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı fuz
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı hardal
2 katı yumurta
1 domates
1 salatalık
2 sivri biber
1 Tutam maydonoz
1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün.
Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve sadatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket talyatelle makarna (uzun ve yassı model)
10 adet kum midyesi veya 15 adet midye içi
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
3 diş sarmısak (çok ince kıyılmış veya dövülmüş)
4-5 parça kuru domates veya 5-6 adet kiraz domates (cherry domateste denilir.)
1 su bardağı beyaz şarap (marka olması şart değil, herhangi bir şarap markası olabilir)
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 10-12 bardak su koyalım ve kaynayınca bir çay kaşığı tuz ile talyatelle makarnayı haşlanmaya bırakalım.
Öte yandan derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyalım, sarmısak ve soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Sonra kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ve kuru ya da taze domatesleri ekleyerek 4-5 dakika kadar soteleyip, beyaz şarabı içine aktaralım. Yaklaşık 2-3 dakika sonra da ocağın altını söndürelim. Bu arada makarnayı fazla değil, en fazla 9-12 dakika kadar haşlayıp süzelim.
Öte yandan tavanın içinden midyeleri çıkaralım. Aralarında ağzı açılmayanlar varsa onları kullanmayıp, atalım. Eğer kabuksuz midye kullandıysanız hiç tavadan dışarı çıkarmanıza gerek yok. Şimdi sosumuzu tamamlamak üzere, krema ve zeytinyağını tavadaki sosun üzerine ekleyerek hep beraber 7-8 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım. Sonra sıcak sosun içine haşlanmış ve kabukları açılmış midyeleri tekrar ilave edelim (eğer sadece midye içi kullandıysanız zaten hiç içinden çıkarmamıştık, devam edelim).
Bir tarafta bekleyen süzülmüş makarnayı da yine midyeli sosun içine aktaralım. Karıştırıp, üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2kg reis marka amerikan calrose pirinci
30gr kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet domates
250gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 tutam nane kurusu
Yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra, derin bir kaba kuzu ciğeri, maydanoz, tuz, karabiber, nane kurusu, margarin ve kuş üzümünü aynı anda koyun. 5 dakika kavurduktan sonra 1 bardak ılık su ekleyin. Daha sonra tencerinin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »