Hardalli tavuk


MALZEMELER
4 adet tavuk fileto
4 çorba kaşık taneli hardal
Galeta Unu
Tuz

HAZIRLANIŞI
1.Tavuk filetolarının her iki tarafına hardalı sürün

2.Galeta ununa batırın

3.Bir tavada kızgın yağda orta ateşte kızartın

4.Zevkinize göre tuz ilave edin

Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Harika Çinicinin Tarifi


MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
500 gr yemeklik kıyma
3 adet soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı karabiber ve arzu edildiği kadar tuz
1 adet domates( patlıcan sayısı kadar parçalar halinde kesilecek)


HAZIRLANIŞI
Kuru patlıcanlar düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika haşlanır. Soganlar Çok küçük dogranır. İçine kıyma, 1/4 su bardağı sıvıyağ, 1/2 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi konur ve iyiye karıştırılır. En son içine pirinç konur. Haşlanmış olan patlıcanların içi tek tek bu harç ile doldurulur ve düdüklü tencerenin içine dizilir. Her bir patlıcanın üzerine küçük parça halinde kesilmiş domates konur ve düdüklünün içine 1/2 kaşık salça ve 1/4 su bardağı sıvı yağ konur. Düdüklü kapatılır ve yaklaşık 20 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Harput Köftesi


MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Harput Köftesi / Elazığ


MALZEMELER
İç Malzemesi İçin;
250 gr. küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
125 gr. margarin
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 tutam reyhan
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Köftenin Dış Malzemesi İçin;
250 gr. yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Önce köftenin içini hazırlayalım. Bir tencerede kuşbaşı eti suda hafifçe, 15 dakika kadar haşladıktan sonra bir tavaya alalım. Yağı ilave ederek etleri iyice kızartalım. İnce ince doğranmış soğanları ekleyip, sarartalım. Salçayı ve baharatları ilave ederek karıştıralım. Sonra ceviz ile maydanozu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Köftenin dış malzemesi için; kıyma, bulgur, salça ve tuzu derin bir kaseye alalım, 1 çay bardağı ılık suyu ilave edip, çiğköfte gibi yoğuralım. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım. Sonra da parmak yardımıyla içlerine çukurluklar açalım. Bir tatlı kaşığı yardımı ile iç malzemeyi içine koyalım ve tekrar köftenin ağzını kapatalım. Köftenin ağzını düzgün olarak kapatma işlemi yemeğimiz için çok önemlidir.
Sos için; bir tavada veya sahanda yağı eritelim. Sonra salçayı ilave edip, biraz karıştıralım. 1 litre suyu ilave edip, bir taşım kaynatalım. Kaynayan suyun içine köfteleri ekledikten sonra 10-12 dakika kadar pişirelim. Sonra köfteleri süzdürerek çıkarıp servis tabağına alalım. İsterseniz suyuyla da servis yapabilirsiniz.
Arzu ederseniz, süslemek için yanına bir kase yoğurt ve domates dilimlerini dizerek süsleyebilirsiniz. Yoğurdu köftenin üzerine sürmeyiniz, servis tabağının bir köşesine alınız.
Fatma Uğur/Elazığ

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Harsıl


MALZEMELER
1demet pazı
1 kilo taze yoğurt
5-6 tane taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
1 çay kaşığı reyhan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tane haşlanmış yumurta

HAZIRLANIŞI
Pazıyı az suda haşlayın. Soğuyunca malzemenin kalanıyla birlikte mutfak robotunda iyice karıştırın. Karışımı uzun borcama koyun ve haşlanmış yumurtaları üstüne süs olarak koyun.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [9/29] Önceki 7 8 9 10 11 Sonraki