Hollanda Patates Yahnisi


MALZEMELER
1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma


HAZIRLANIŞI
Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın.Patateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın. Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın. Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin. Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın. En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın. Ancak sucuğun yağından biraz ayırın. Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin. Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Hollandez sos


MALZEMELER
10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu


HAZIRLANIŞI
Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Hörre


MALZEMELER
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı un
5 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile unu, kısık ateşte kavurun. Rengi dönünce yavaş yavaş suyunu da ekleyin, sonra tuz ve karabiberini ilave edin. Sürekli karıştırarak dibi tutmasını engelleyin. Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağını eritin ve salçayı da ekleyin.Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Höşmelim


MALZEMELER
700 gr tuzsuz peynir
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un

HAZIRLANIŞI
Bir tencere içinde peyniri çatalla ezilin ve tahta kaşık ile kanştırıp süt haline gelene dek kaynatın. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra un ve şekeri katıp, 3 dakika daha kaynatın. Kaşıkla şekil verip, ılık olrak servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Hoşmerim


MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
1 paket dil peyniri

HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurta, süt, un, tereyağı çırpın. Tavaya koyup kısık ateşte karıştırarak pişirin. Un katılaşmaya başlayınca dil peynirinin yarısını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Peynir erimeye başlayınca kaşıkla bastırarak 1 parmak kalınlığında tavaya yayın. Kısık ateşte altı kızarsın. Tabak yardımıyla ters çevirip kalan peynirleri sıralayın. Peynirli kısmı üste gelecek şekilde tabağa koyun. Sıcakken 1 bardak tozşeker serpiştirin, sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [25/29] Önceki 23 24 25 26 27 Sonraki