Havuçlu Ciğer Güveç


MALZEMELER
orta boy güveç
1/2 kg taze kuzu ciğeri
1/2 kg havuç
1 adet orta boy soğan
1/2 bağ maydanoz
1/4 margarin
1 çay kaşıgı karabiber
4 adet sivri biber
bir tutam tuz ve şeker
bir kaşık salça

HAZIRLANIŞI
Ciğer, havuçlar ve biber küçük küçük doğranır. Yağ ile hafif güveç içinde kavrulur salça bir su bardağı içerisinde karabiber, tuz ve şeker karıştırılır, güvecin üzerine dökülür ve fırına 200 derece ısıtılmış fırına verilir. 30 dakika pişirilir ve fırından çıktıktan sonra ince doğranmış maydanoz üzerine serpilerek servis yapılır.

Kategori: Sakatat Yemekleri.

Yukarı Git »

Havuçlu Elma Turtası (12 Dilim)


MALZEMELER
200 gr Havuç
600 gr Ekşi Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Yumurta
2 Kahve Fincanı Margarin
6 Çorba Kaşığı Tozşeker
100 gr Mısır Unu
5 Kahve Fincanı Kıyılmış Badem
1/2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
50 gr Kayısı Reçeli
Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Elmaları soyup 100 gr kadarını rendeleyerek havuçlara ekleyin. Kalan elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve hemen üzerine limon suyu dökün.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların akları ile sarılarını birbirinden ayırın. Sarıları 3 çorba kaşığı tozşeker ve margarinle çırpın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın ve bu arada yavaşça kalan şekeri ekleyin. Margarinli karışıma un, kıyılmış badem ve kabartma tozunu ilave edin. Ardından havuçlu karışımı ekleyin. Son olarak yumurta aklarını dikkatli bir şekilde hamura katın.
Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine boşaltın. Elma dilimlerini dairesel bir şekilde hamurun üzerine yerleştirin. Sonra, kalıbı önceden ısıtılmış fırına sürün. 45 dakika pişirin.
Reçeli ısıtıp fırından çıkardığınız turtanın üzerine sürün. Turtayı kalıptan çıkarıp üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
Öneri: Elmalı pasta ve turtalarınızın tümünün servis yapmadan önce mutlaka soğumuş olmalarına dikkat edin. Sıcak olarak dilimleyeceğiniz pasta ve turtalar kolayca dağılır. Bu da emeğinizin boşa gitmesi anlamına gelir. Çünkü lezzetin yanı sıra sunacağınız yiyeceğin görüntüsü de önem taşır. Özellikie konuklarınız için hazırladığınız pasta ve turta gibi yiyecekler için görüntü daha da önemlidir.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Havuçlu Haydari


MALZEMELER
Bir adet orta boy soğan
4 adet orta boy havuç
4 diş sarımsak
Bir kase süzme yoğurt
Tuz
karabiber
nane
kekik
kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Havuçlu Karides yani Sorunsuz Evlilik


MALZEMELER
10-12 adet kabuklu karides veya kabuğu soyulmuş karides (tabii çiğ olacak)
2 diş dövülmüş sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru defne yaprağı (karidese çok yakışan bir aroması vardır)
Varsa:1 çay bardağı beyaz şarap (herhangi bir marka olabilir) veya
3 yemek kaşığı sirke
Varsa: 7-8 adet kiraz domates veya 1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde doğranmış)
2 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI
Genişçe ve derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyup, hemen dövülmüş sarmısağı ekleyelim. Bir dakika kadar sarmısağın kokusunun yağa iyice çıkması için karıştıralım ve hemen karideslerimizi ilave edelim. Defne yaprağımızı da koyarak yine kaşıkla 2-3 dakika kadar kavuralım. Şimdi artık şarabı veya sirkeyi ekleyebiliriz. Şarabın alkolü uçuncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika daha hızlı (harlı) ateşte karıştırarak kavuralım. Tuz ve biberini ekleyelim. varsa kiraz domatesleri yoksa küp doğranmış domatesleri de ekleyelim. Bu arada rendelenmiş havucumuzu tavanın bir kenarında yer açarak küçük bir tepecik şeklinde yerleştirelim. Böyle bir pişirme şeklindeki amacımız; havucun karidesin sosundan faydalanıp, aromasını alarak daha lezzetli pişmesini sağlamak.
Ama havucu koyunca hemen tavaya bir kapak kapatalım ki kendi buharıyla çok daha çabuk pişsin. Yaklaşık 7-8 dakika sonra yemeğin altını söndüren ve 7-8 dakika daha kapağını açmadan kendi sıcaklığıyla bekletin. Servise sunmadan önce karideslerin çıkan kabukları varsa onları alın atın. Birde defne yaprağını yemeğin içinden çıkarıp böylece servise sunun.
Yanına makarna, sade pilav ya da salata uygundur.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Havuçlu, Karnabaharlı Pilav


MALZEMELER
2 bardak un
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 bardak pirinç
2 adet havuç
2 bardak karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Havuçları doğrayın, karnabaharları ayıklayın. 1 bardak suya tuz atıp, 10 dakika süreyle iki sebzeyi de haşlayın.
2 bardak pirinci bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın, suyunu süzüp bekletin. Soğuk su ile pirinçleri yıkayıp bekletin.
2 bardak un, yumurta, tuz, süt ve margarini karıştırıp sert bir hamur tutun. Hamuru kalınca açıp bir parmak kalınlığında uzun şeritler kesin. Pilav tenceresini margarinle bolca yağlayın. Tencereye şeritleri sepet örgüsü yapar gibi, bir alttan bir üstten geçirerek tencereye yerleştirin. İçine sebzeleri, haşlanmış pirinci, tereyağını, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencereden sarkan hamurları içine katlayın. Fırında 45 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [13/29] Önceki 11 12 13 14 15 Sonraki