Halva

[Değiştir]

MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı irmik

Şurup için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Ayrıca;
1 tatlı kaşığı tarçın ve
3 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
veya kabuğu soyularak kavrulmuş badem

HAZIRLANIŞI
Büyük bir tavaya yağı koyup, kızınca önce fıstık veya bademi ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üstüne irmiği ekleyip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Bu arada da bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyarak, kaynamaya bırakalım. Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ocağın altını kapatalım.

Şimdi gelelim helvanın kavrulmasına. İrmiğin rengi hafif kahverengileşmeye başladığında, bir kenarda bekleyen şurubu içine yavaş yavaş aktaralım. Tarçını da tam bu sırada serpiştirelim, ateşin altını da iyice kısalım ve karıştırmaya devam edelim. Baktınız ki helva katılaşmaya başladı hemen ocağın altını kapatın.
Helvayı kalıp şeklinde çıkaracaksanız, soğuyunca kalıptan düz bir servis tabağına çıkarın ve servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »