MALZEMELER
2 Adet Yumurta
1/2 Kg Yufka
100 gr Kaşar Peyniri
1/2 Litre Süt
1 Çay Bardağı Margarin
Birkaç Dilim Pastırma
HAZIRLANIŞI
Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.
Üçgen parçaları rulo yaparak sarın. Bir ucundan tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurtaları çırpın. Böreklerin üzerine sütlü yumurta harcı gezdirin. Çörekotu serpiştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında börekleri pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için: 4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin: Antep Fıstığı
HAZIRLANIŞI
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim. İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.
Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım. Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim. Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın. Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun. Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın. Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. dana kuşbaşı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
2 çay bardağı beyaz şarap
5 adet orta boy domates
1 demet taze soğan
½ su bardağı süt kreması
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Eti, bir tavada çevirerek, kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Tuz ve karabiberini de ekleyelim. Soğanları soyup, ince halkalar şeklinde keselim ve etlere katıp, sararıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım.
Şimdi de kavurduğumuz soğanlı etlere domates salçasını ve unu ekleyelim. Sonra da sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edelim. Tencerenin ağzı kapalı olarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin.
Diğer tarafta domatesleri soyup, tavla zarı formunda, küp şeklinde doğrayalım. Taze soğanları ayıklayıp, yıkayalım ve ince ince doğrayalım.
Taze soğan ve kremayı yemeğin pişme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere ilave edelim. En son 10 dakika daha pişirin ve eğer varsa patates püresi ile servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »