[Değiştir]
MALZEMELER
1 kg. dana kuşbaşı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
2 çay bardağı beyaz şarap
5 adet orta boy domates
1 demet taze soğan
½ su bardağı süt kreması
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Eti, bir tavada çevirerek, kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Tuz ve karabiberini de ekleyelim. Soğanları soyup, ince halkalar şeklinde keselim ve etlere katıp, sararıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım.
Şimdi de kavurduğumuz soğanlı etlere domates salçasını ve unu ekleyelim. Sonra da sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edelim. Tencerenin ağzı kapalı olarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin.
Diğer tarafta domatesleri soyup, tavla zarı formunda, küp şeklinde doğrayalım. Taze soğanları ayıklayıp, yıkayalım ve ince ince doğrayalım.
Taze soğan ve kremayı yemeğin pişme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere ilave edelim. En son 10 dakika daha pişirin ve eğer varsa patates püresi ile servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »