Fener Çöp Şiş (1 Kişilik)


MALZEMELER
100 gram fener balığı
2 çorba kaşığı soya sosu
1 su bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tutam karabiber
Tuz


HAZIRLANIŞI
Fener balığını temizledikten ve bol suyla yıkadıktan sonra kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Geniş bir kapta, 2 çorba kaşığı soya sosunu, 1 su bardağı zeytinyağını, 1 diş sarımsağı, 1 tutam karabiberi ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz balığı hazırladığınız bu sosta yaklaşık 2 saat bekletin.
Sonra çöp şişe dizin. Orta ısılı kömür veya fırın ızgarasında çevirerek, pişirin. Sıcak servis vapın.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Ferayin kurabiyesi


MALZEMELER
1 paket margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytin yağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
un

İç için:
Ceviz
tarçın
hindistancevizi
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Önceden yumuşatılmış margarin,şeker,yağ,yumurta,yoğurt,karbonat ve una katılmış kabartma tozu karıştırılır.Orta sertlikte bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılarak içine ceviz tarçın ve hindistan cevizi karışımı koyulup kapatılır ve orta hararetli fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Fesleğen Soslu Ciğer Kavurması


MALZEMELER
1 adet karaciğer
Yarım su bardağı un
1 paket fiyonk makarna
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Karaciğeri çok ince, yaprak gibi kesiyoruz (bunu kasaba da yaptırabilirsiniz).
Bir tabağa koyduğumuz una batırıp, kızgın yağda tavada kızartıyoruz ve bir tabağa alıp, bir kenara bırakıyoruz.
Makarnayı, tuzlu suda 8 ila 10 dakika kadar haşlayıp , üzerine 2?3 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı gezdirip, birbirine yapışmaması için karıştırıyoruz.
Büyükçe bir servis tabağının altına makarnaları boşaltıp, üzerine kızarmış yaprak ciğerleri yerleştiriyoruz.
En üste ise, hazırladığımız sosu gezdiriyoruz. Ve ılık olarak servise sunuyoruz.

SOSUN TARİFİ
Bir ufak saplı tencerede, tereyağını eritip, hemen unu ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırırken, 1 su bardağı tavuk ya da et suyunu da tencerenin içine boşaltıp, sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
Sos kaynar kaynamaz tuz ve karabiberi ilave edip, hemen ocağı söndürüyoruz ve içine ince kıyılmış taze fesleğen yapraklarını ilave edip yine karıştırıp, bir kenara bırakıyoruz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 kişilik hazır erişte
1 çorba kaşığı fesleğen sos
1 diş doğranmış sarımsak
1 adet doğranmış domates (ince kıyım kesim)
100 gr doğranmış soğan (ince kıyım)
1 çay kaşığı köri sos
Yeterince tuz ve biber
2 çorba kaşığı krema
50 gram tereyağı


HAZIRLANIŞI
Erişteyi normal makarna gibi haşlayın, soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise veriniz.
Not: Şayet marketlerde hazır olarak satılan fesleğen sos bulunamazsa aşağıdaki tarife göre yapılabilir. 50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğen Bu malzemeyi iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Fesleğen Soslu Salata


MALZEMELER
1 adet mor marul
½ adet kabak
1 adet salatalık turşusu
4 parça brokoli
1 yemek kaşığı mısır
1 adet enginar kalbi

HAZIRLANIŞI
Salata yapraklarını yıkayın. Kabakları çok az haşlayın, diri kalsınlar.
Salata tabağına yıkadığınız yaprakları yerleştirin. Doğranmış kabak, kesilmiş salatalık turşusu, haşlanmış brokoli, enginar kalbi ve mısırla süsleyin.
Elde ettiğiniz yeşil sosu salatanın üzerine dökerek, servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, fesleğen, dereotu ve tuzu blenderda karıştırın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [7/35] Önceki 5 6 7 8 9 Sonraki