Fesleğen Soslu Ciğer Kavurması

[Değiştir]

MALZEMELER
1 adet karaciğer
Yarım su bardağı un
1 paket fiyonk makarna
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Karaciğeri çok ince, yaprak gibi kesiyoruz (bunu kasaba da yaptırabilirsiniz).
Bir tabağa koyduğumuz una batırıp, kızgın yağda tavada kızartıyoruz ve bir tabağa alıp, bir kenara bırakıyoruz.
Makarnayı, tuzlu suda 8 ila 10 dakika kadar haşlayıp , üzerine 2?3 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı gezdirip, birbirine yapışmaması için karıştırıyoruz.
Büyükçe bir servis tabağının altına makarnaları boşaltıp, üzerine kızarmış yaprak ciğerleri yerleştiriyoruz.
En üste ise, hazırladığımız sosu gezdiriyoruz. Ve ılık olarak servise sunuyoruz.

SOSUN TARİFİ
Bir ufak saplı tencerede, tereyağını eritip, hemen unu ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırırken, 1 su bardağı tavuk ya da et suyunu da tencerenin içine boşaltıp, sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
Sos kaynar kaynamaz tuz ve karabiberi ilave edip, hemen ocağı söndürüyoruz ve içine ince kıyılmış taze fesleğen yapraklarını ilave edip yine karıştırıp, bir kenara bırakıyoruz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »