Fellah Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg ıspanak
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
200 gram yağsız kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıvı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
1- Ön hazırlık olarak ıspanakları bol suyla yıkayalım. Suyunu süzdükten sonra yaprak kısımlarını saplarından ayıralım. Yapraklarını küçük küçük doğrayalım.
2- Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım. Üzerine soğanı rendeleyelim. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım. Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye irili­ğinde köfteler yapalım.
3- Sonra köfteleri kızgın sıvı yağda kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, kızdıralım. Küçük doğranmış soğanı ilave edelim. Şeffaflaşana dek kavuralım. Ardından ıspanakları ekleyelim. Yumuşayana dek bir tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim. Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım. Sonra tencereye aktaralım. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Köfteleri ilave edelim. Hafif ateşte pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg. fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yaprağı


HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.
ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.
Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Fener Balığı Çorbası (4 KİŞİLİK)


MALZEMELER
1 kg. fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz,Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un


HAZIRLANIŞI
Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin. Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Un ve suyu ilave edip karıştırın.
Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Fener Balıklı Lazanya (4 kişilik)


MALZEMELER
400 gr. fener balığı filetosu
8 adet lazanya
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
100 gr. kaşar peynir
Galeta unu


HAZIRLANIŞI
Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın.
ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin.
Lazanyayı haşlayıp, süzün.
Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin. Balıklı harcın yarısını yayın. Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin. Bu işlemi er üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın.
Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin.
Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Fener Balıklı Makarna


MALZEMELER
300 gr fener balığı filetosu
(yani balığın tüm kılçıkları temizlenmiş, sadece et şekline gelmiş hali)
4-5 diş sarmısak (dövülmüş)
2 adet orta boy domates
10-15 adet çekiç zeytini
(Hani şu Akdeniz?in meşhur, hafif dövülmüş kahverengimsi zeytini. Tadı balık yemeklerine çok yakışıyor. Ama bulamazsanız normal siyah ya da yeşil zeytinde olabilir)
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Varsa: 2 yemek kaşığı kapari (yoksa kullanmayabilirsiniz de. Ama balıklı yemeklere hafif ekşili çok hoş bir aroma katar)
Yarım limonun suyu
3-4 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze nane (veya yarım yemek kaşığı kuru fesleğen)
1 paket Linguin veya spagetti ya da Talyatelle makarna (yani illaki şerit makarna olmalı)

HAZIRLANIŞI
Yemeği daha kısa sürede yapıp bitirmek istiyorsak bir tarafta makarnayı haşlarken bir yandan da balıklı sosumuzu hazırlamalıyız.
Önce büyük ve derin bir makarna tenceresine 8-9 su bardağı suyu koyup, kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başlarken 1 tatlı kaşığı kadar tuzu atıp, makarnayı kaynayan suya salalım. Ama ara sıra sıkça karıştıralım ki makarnalar birbirine yapışmasın. İtalyanların ?al dente? dedikleri şekilde yani bizim makarnayı çok pişirme usulümüzün aksine 7-8 dakika kadar haşlama süresi yeterlidir. Ama isterseniz biz bu süreyi 9-10 dakika yapalım. Sonra hemen süzelim. Sosun yapılmasını beklemeden, makarnalar birbirine yapışmasın diye de şöyle 2-3 yemek kaşığı kadar da sıvıyağı ekleyip, karıştıralım. Bir kenarda bekletelim.
Şimdi gelelim sosumuzu hazırlamaya. Önce balığımızı kuşbaşı et şeklinde doğrayalım. Geniş ve benim tercihim olan derince bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Bir tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika kadar soteleyelim. Böylece sarmısağın aroması yağa da geçecektir. Hemen üzerine kuşbaşı doğranmış fener balıklarımızı tuzla beraber ilave ederek, 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
Eğer varsa kaparilerimizi tam bu sırada eklememiz gerekecek. Sonra da kuşbaşı doğradığımız domateslerimizi katalım ve yine 1-2 dakika kadar kavuralım. Şimdi sıra geldi meşhur çekiç zeytinlerimizi ilave etmeye. Bu arada kırmızı pul biberi de unutmayalım. Dikkat ettiyseniz her malzemeyi karıştırırken 1-2 dakika kavurma-soteleme süresi veriyorum. Böylece en son eklenen malzeme önceki malzemelerle iyice karışmış olur.
Balıklı sosumuzu bu haliyle 6-8 dakika daha pişirelim ve altını söndürelim. Henüz sıcakken de taze nane yoksa kuru fesleğeni ekleyip son kez karıştıralım.
Son aşama da ise bir kenarda bekleyen makarnaları sıcak sosumuzun içine aktaralım ve bir tahta kaşıkla hafifçe karıştıralım. Artık servise hazırdır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [6/35] Önceki 4 5 6 7 8 Sonraki