MALZEMELER
1 lt Tavuk Suyu
500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Soğan
1 Kereviz
100 gr Lahana
2 Çorba Kaşığı Margarin
300 gr Taze Fasulye
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
2 Çorba Kaşığı Biberiye
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı hafifçe kavurun. Kereviz ve lahanayı ilave edin. Taze fasulyeyi ekleyin. Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu süzün. Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin.
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış kuru fasulyenin suyunu süzün. Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın. Et ve kuru fasulyeyi tencereye ekleyin. Çorbayı kaynatın.
Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.
Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz. Bunun için çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp çorbaya ilave edin.
Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz. Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su ile durulayıp suyunu süzün.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 Gr kuru bakla
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet limon
7-8 dal dereotu
Tuz
1 Adet kesme şeker
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun.
Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
Kalın kenarlı bir kabı suya batırıp çıkartın.
Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin.
Buzdolabında yaklaşık iki saat bekletin.
Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin.
Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr İç Bakla
1 Küçük Havuç
2 Diş Sarımsak
1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Limon
HAZIRLANIŞI
Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.
Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın. Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın. Doğranmış dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
Favayı kare veya üçgen şekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 bardak su
4 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
Tuz
Fava İçin;
1 bardak taze bakla içi
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
8 adet kesme şeker
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye soğanı bütün olarak koyun. Üzerine baklaları, yağı, şekeri ve tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, iyice pişirin.
Baklaları arada sırada kontrol edin. Azar azar sıcak su ekleyin. Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın. Çiçeklerini iyice ayıklayın. Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp, limonlu suyun içinde bekletin.
Zeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın. Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin. Enginarları içine atın. Soğanı bütün olarak ilave edin. 60 dakika kısık ateşte pişirin. Enginarın ve baklaların içindeki bütün soğanları çıkarın.
Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin. Püre haline getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin. Servis yaparken, dereotuyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Nuar (etin bir parçasıdır. Kasaplar bilir) veya
Rozbif (bütün bonfile) bütün olarak pişirilip, soğumaya bırakılacak.
HAZIRLANIŞI
Eti pişirmek için öncelikle, sıvıyağda eti çevire çevire 10-15 dakika kızartalım. Sonra fırın tepsisine yerleştirip, en az 1 saat orta ısıda pişirelim. Ya da kızarttıktan sonra az su ilavesiyle ağzı kapaklı tencerede 1 saat kadar pişirin.
Sos malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna aktaralım ve iyice çekerek, püre haline getirelim. Eğer çok katı olursa bir miktar daha zeytinyağı ekleyebiliriz.
Öte yandan fırında ya da ateşte pişirip, soğuttuğumuz nuar ya da rozbifi dilimleyip, servis tabağına dizelim. Üzerine de bu lezzetli, orijinal sosu gezdirip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »