Felisya Soslu Nuar veya Rozbif

[Değiştir]

MALZEMELER
Nuar (etin bir parçasıdır. Kasaplar bilir) veya
Rozbif (bütün bonfile) bütün olarak pişirilip, soğumaya bırakılacak.

HAZIRLANIŞI
Eti pişirmek için öncelikle, sıvıyağda eti çevire çevire 10-15 dakika kızartalım. Sonra fırın tepsisine yerleştirip, en az 1 saat orta ısıda pişirelim. Ya da kızarttıktan sonra az su ilavesiyle ağzı kapaklı tencerede 1 saat kadar pişirin.
Sos malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna aktaralım ve iyice çekerek, püre haline getirelim. Eğer çok katı olursa bir miktar daha zeytinyağı ekleyebiliriz.
Öte yandan fırında ya da ateşte pişirip, soğuttuğumuz nuar ya da rozbifi dilimleyip, servis tabağına dizelim. Üzerine de bu lezzetli, orijinal sosu gezdirip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »