MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı tuzsuz antep fıstığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini enlemesine 5?er santim eninde kesin.
Domates salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu sosta tavuk göğüslerini 20 dakika bekletin. Sostan çıkardığınız tavuk etlerine antep fıstığını eşit olarak paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr dolmalık biber
4 adet taze soğan
parça tavuk eti (göğüs)
1 çay fincanı ayçiçekyağ
2 çay kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı soya sosu
50 gr amerikan fıstığı
2 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI
Tavuğu küçük parçalara bölün. Nişastayı biraz suyla kanştırın, içine tavuk parçalarını daldırıp üzerine soya sosu gezdirin.Bir tavada yağı kızdırıp, yüksek ateşte karışımı bir süre karıştırarak kızarttıktan sonra tavuğu kevgirle çıkartın. Soğanı ince ince kıyıp, biber, sarmısak ve fıstıklarla yağa atın. Bir tutam tuz katıp 10-15 saniye karıştırıp, tavuğu katın. Biraz daha karıştıp, servis yapın.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo çiğ tel kadayıf
250 gr tereyağı veya margarin
250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)
750 gr şeker
4 bardak su
HAZIRLANIŞI
Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar.) Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın. Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir.)
Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin. Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.
Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın. Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür.) Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir.)
Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin. Bu, şekerin donmasını önler. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler. Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr beyaz peynir (yumuşak)
1 dilim kaşar peyniri
2 dilim dana jambon
1 veya iki salatalık turşusu
Bir kaç tane mantar
3 dilim tost ekmegi
HAZIRLANIŞI
Peyniri çırparak tost ekmekğine önlü arkalı sürün. Önce jambon, sonra kaşar ve tekrar jambon koyun.
Tost ekmeğini üzerine kapatın, üzerine turşu ve mantarıı koyun. Tekrar tost ekmeği koyup maydanozla süsleyin. Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
HAZIRLANIŞI
Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalım.İçine margarini ekleyelim.Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim.Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralım.Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalım.Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım.
İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım.
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalım.Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalım.Şerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım.Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalım.Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım.Şerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım.
Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »