Fıstıklı Tavuk / Gaziantep

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı tuzsuz antep fıstığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini enlemesine 5?er santim eninde kesin.
Domates salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu sosta tavuk göğüslerini 20 dakika bekletin. Sostan çıkardığınız tavuk etlerine antep fıstığını eşit olarak paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »