Fırında Krema


MALZEMELER
500 ml. krem şanti
4 adet yumurtanın sarısı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
110 gr. toz şeker (1/2 su bardağı)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım. Fırın tepsimizi de yarıya kadar suyla dolduralım ve fırının alttan 2. rafına yerleştirelim. Vanilyayı kremşanti ile kaynatalım.
Bu arada 4 adet yumurtanın sarısını, 2 adet yumurta ve 50 gr. toz şeker ile birlikte iyice çırpalım. Kaynattığımız vanilyalı kremşantiyi sıcak sıcak yumurtalı karışıma katıp, karıştıralım ve ısıya dayanıklı bir kaseye boşaltalım.
Sonrada su dolu tepsiye koyarak 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan tatlımızın üzerine 4 yemek kaşığı şeker serpelim. Fırın ızgarasını en yüksek ısıya ayarlayalım. Fırın tepsisini yine yarısına kadar soğuk suyla doldurup, kaseleri içine oturtalım. Bu kez fırının en üst rafına yerleştirelim ve 3-4 dakika karamelize edelim. Fırından çıkarıp, soğuması için buzdolabına koyalım. Tatlımızı soğuk olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fırında Kuzu Beyin


MALZEMELER
3 adet kuzu beyni
1 çay bardağı rendelenmiş gravyer peyniri
1 bardak beyaz şarap
250 gr tereyağı
2 adet yumurta sarısı
200 gr mantar
1 adet ufak soğan
50 gr un
150 gr jambon
galeta unu
tuz

HAZIRLANIŞI
Beyinleri ılık suya koyun, yumuşayınca zarlarını çıkarıp, beyaz şarapta pişirin, küp küp (1.5 - 2 cm en ve boyunda) doğrayın.
Mantarları ve ince doğranmış soğanı 75 gr tereyağında hafif kavrun, beyinlerin içinde piştiği şarap, un ve 75 gr tereyağı ile bir beşamel sos yapıp, tuzlayın. Ateşten aldıktan sonra içine iki yumurta sarısı ve gravyer peyniri koyun.
Derince bir kabı yağlayın, dibine bir kat beşamel, bir kat beyin, bir kat beşamel, bir kat mantar, bir kat beşamel, kaba doğranmış jambon ve beyin parçalan, beşamel ve en üste de galeta unu, rendelenmiş peynir ve 50 gr tereyağını parçalara ayırarak koyun; önceden ısıttığınız fırında pişirip, sıcak servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Fırında Lahana (6 Kişilik)


MALZEMELER
4 Yumurta
3 Domates
140 gr Mısır (hazır ürün, konserve)
200 gr İrmik
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
1 Kırmızı Dolmalık Biber
100 gr Biberli Salam
1 lt Süt
600 gr Lahana
5 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Bir Miktar Yağ
1/2 Demet Taze Soğan


HAZIRLANIŞI
Lahanayı çok ince şeritler hainde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Sütü 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın. Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin. 5-10 dakika kadar kaynatın. 2 yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını çırpın. İrmikli karışıma önce yumurta sarılarını ardından mısırı ilave edin, Yumurta aklarını ekleyin,
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Biberin çekirdeklerini ayıkayıp verev olarak dilimleyin. Fırını 200 derecede önceden ısıtın.
Salamı şeritler halinde doğrayın, Süt kremasını kalan yumurtalana karıştırın. Lahana, domates, biber, selam ve kaşar peynininin üçte ikisini ekleyin.
Fırın kabını yağlayın. İrmikli karışımı kabın içine boşaltın. Sebzeli karışımı üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin. Kabı fırına verip 40 dakika kadar pişirin. Taze soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Yemeğin üzerine serpip servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında makarna


MALZEMELER
1 paket makarna
250 gr kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kaşık salça
Tuz

HAZIRLANIŞI
Makarnalar suda haşlanır. Süzülmeye bırakılır. Kaşar peyniri bir kaba rendelenir. Süt, salça ve tuz karıştırılarak sos haline getirilir. Makarnalar tepsiye yayılır ve üzerine hazırlanan sos dökülür. Orta hararetli fırında 20 dak. kadar pişirilir. Fırndan çıknca tepsi ters çevirilir ve dilimler halinde servis yapılır.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Fırında Mantarlı Domates


MALZEMELER
4 adet normal boy domates
1/2 tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2-3 adet mantar
1/2 su bardağı pirinç
bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
kekik
1 çorba kaşığı salça
100 gr kaşar peyniri (üzeri için)
tuz
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Önce tavuk etlerini mantarı ve soğanı küçük küçük doğrayarak hazırlayın. Daha sonra tencerede kızdırdığınız tereyağına soğanları sonra tavukları ve mantarı ilave edip beş on dakika kavurun pirinci ve salçayı ilave edin. 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. En son kıyılmış maydanozu, karabiber, kekik ve tuzunu ilave edip ocaktan indirin. Domateslerin içini bir kaşık yardımı ile boşaltın. Hazırladığınız harcı içine doldurun fırın kabına yerleştirdikten sonra bir su bardağı suyu üzerinden gezdirip fırına verin. Piştikten sonra uzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [20/35] Önceki 18 19 20 21 22 Sonraki