[Değiştir]
MALZEMELER
500 ml. krem şanti
4 adet yumurtanın sarısı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
110 gr. toz şeker (1/2 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım. Fırın tepsimizi de yarıya kadar suyla dolduralım ve fırının alttan 2. rafına yerleştirelim. Vanilyayı kremşanti ile kaynatalım.
Bu arada 4 adet yumurtanın sarısını, 2 adet yumurta ve 50 gr. toz şeker ile birlikte iyice çırpalım. Kaynattığımız vanilyalı kremşantiyi sıcak sıcak yumurtalı karışıma katıp, karıştıralım ve ısıya dayanıklı bir kaseye boşaltalım.
Sonrada su dolu tepsiye koyarak 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan tatlımızın üzerine 4 yemek kaşığı şeker serpelim. Fırın ızgarasını en yüksek ısıya ayarlayalım. Fırın tepsisini yine yarısına kadar soğuk suyla doldurup, kaseleri içine oturtalım. Bu kez fırının en üst rafına yerleştirelim ve 3-4 dakika karamelize edelim. Fırından çıkarıp, soğuması için buzdolabına koyalım. Tatlımızı soğuk olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »