Fasulye Bastısı (10 Kişilik)


MALZEMELER
1.5 kg. Kurufasulye
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr. Pastırma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.
Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fasülye böreği


MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
6 tane yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pul biber

HAZIRLANIŞI
Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeç içinde soğumaya bırakılır. Büyük bir teflon tavada yaırm ay şeklinde doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar yağda kavrulur. Pembeleştikten sonra haşlanmış taze fasülyeler, tuz, karabiber ve pul biber de tavaya konularak kavrulmaya devam edilir. Sebzenin saldiğı suyun tamamen çekmesi sağlanır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılarak tavadaki fasülyelerin üzerine dökülür. Tavanın kapağı kapatılır, bir süre sonra kapak yardımıyla ters çevrilerek diğer tarafin da kızarması sağlanır. Yumurtalar iyice piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fasulye Bulgurlusu (Pağla Denlisi)


MALZEMELER
1 kilo yeşil fasulye
3 büyük boy domates
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500 gr. küzüm eti (kemikler yazdan kurutularak kışa hazırlanır)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı pilavlık bulgur

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. Küçük küçük, her birini 4-5 parçaya kırın. Bir tencerede yağı eritin. İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun. Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin. Daha sonra fasulyeleri, tuzu ve biberi ilave ederek 4-6 dakika daha kavurun. Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin. 15 dakika daha pişirip, altını söndürün. En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fasulye Çağlayanı


MALZEMELER
2 kutu ton balığı
500 gr. çalı fasulyesi
Yarım paket burgu makarna
8 adet haşlanmış patates
10 adet yeşil soğan
2 adet salatalık turşusu
1 su bardağı konserve mısır
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün.
Fasulyeyi yıkayıp, kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Soğuması için soğuk suda bekletin. Haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın. Makarna, yağı süzülmüş ton balığı, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan ve küçük küçük doğradığınız turşuyu ekleyin. Mısır, karabiber ve tuzu da ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya dökün.
Ortası delik kek kalıbına fasulyeleri yan yana dizip hazırladığınız salatayı içine dökün. Fasulyelerin uç kısımlarını salatanın üstüne doğru kapatın. Elinizle üstünden hafifçe bastırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Servis tabağına kalıbı ters çevirerek koyun.

SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, hardal ve zeytinyağını çırpın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fasulye Çorbası


MALZEMELER
1 soğan
4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
4 bardak su
1 domates, rendelenmiş
150 gr taze fasulye (1 bardak)
5 çorba kaşığı un
1,5 bardak yoğurt
1 yumurta
tuz

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın. Domatesi kaynayan karışıma ekleyin. Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin.
Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın. Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın. Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/35] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki