Fasulye Bulgurlusu (Pağla Denlisi)

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kilo yeşil fasulye
3 büyük boy domates
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500 gr. küzüm eti (kemikler yazdan kurutularak kışa hazırlanır)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı pilavlık bulgur

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. Küçük küçük, her birini 4-5 parçaya kırın. Bir tencerede yağı eritin. İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun. Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin. Daha sonra fasulyeleri, tuzu ve biberi ilave ederek 4-6 dakika daha kavurun. Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin. 15 dakika daha pişirip, altını söndürün. En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »