MALZEMELER
250 gr YAĞLI KIYMA
3 adet DOMATES
3 adet SİVRİ BİBER
1 Çorba kaşığı TEREYAĞ
1 Kahve kaşığı KARABİBER
1 Kahve kaşığı KIRMIZI BİBER
2 Kahve kaşığı TUZ
2 adet YUMURTA
500 gr ÇİĞBöREK HAMURU
HAZIRLANIŞI
Kıyma + küçük küpler halinde kesilmiş domates + ince kıyım sivri biber + tereyağ + biber + tuz harmanlanıp , tabak büyüklüğünde açılmış hamurun yarısına yayılarak kalan hamur üzerine kapatılıp fırın tepsisine dizilir . Üzerine çırpılmış yumurta sürülerek 30 dakika kadar fırında pişirilir.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket cips
2 yemek kaşığı margarin
4 adet tavuk budu
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
350 gr çubuk makarna
16 bardak su
2 bardak süt
1 baş soğan
4 adet yumurta
3.5 çorba kaşığı tuz
3/4 kahve fincanı un
1 kahve kaşığı karabiber
2.5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 bardak rendelenmiŞ kaşar peyniri.
3 adet domates (ya da bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası)
HAZIRLANIŞI
Su ve tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atın. 20 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın. Makarnanın suyunu süzün. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyun. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirin. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edin. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam edin. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökün. Karıştırarak sekiz dakika pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığınız domates salçasını ilave edin. İyice karıştıdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakın. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrayın ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuwetli bir ateşte pişirın. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyun. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katın. Iyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirin. Kızgın bir fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, 15 dakika bekletin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı kakaolu dondurma
1 paket kakao
3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yumurta (sarısını ve beyazını ayıralım)
Yarım su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Saplı, ufak bir tencerede yağı eritelim, hemen içine dondurmayı ve toz kakaoyu ilave edip, karıştırarak pişirelim. Ama sakın kaynatmayın..
Kaynatmadan pişirdiğimiz yukarıdaki karışımın altını söndürüp, ocaktan indirelim ve soğutmaya bırakalım.
Öbür tarafta yumurta sarılarını şekerle, beyazlaşıp, köpük köpük olana kadar ortalama 3-4 dakika kadar çırpalım.
Bir tarafta da yumurta beyazlarını, katılaşıp, kar gibi bembeyaz hale gelinceye kadar, ortalama 2-3 dakika kadar çırpalım.
En sonunda yukarıda hazırladığımız bütün karışımları derin bir kap içinde birleştirelim ve bir çatal yardımıyla çırparak birbirine iyice yedirelim.
İsterseniz ufak sufle kaselerini, isterseniz büyük ve derin bir fırın kabını yağlayıp, bu karışımı boşaltabilirsiniz.
175 derece (altüst yakılmış) fırında, 35 dakika kadar pişirelim. Ancak bu tatlımız o çok kabaran sufleler gibi olmayacaktır. Sufle tadında bir kek olacaktır. Yani sufle kekimiz fırından çıkar çıkmaz, sıcakken üzerine hazır çiğ kremayı gezdirelim ve pudra şekeri serpiştirelim.
Dilimleyip servise sunarken, yine krema veya krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet elma
1 yumurtanın akı
1 parça limon kabuğu
2 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Elmaları tepelerinden kapak şeklinde kesin. Bir parmak kalınlığında etli kısımı bırakarak içlerini oyun. Çıkartığınız içlerin çekirdeklerini ve sert kısımlarını ayıklayın. lnce ince doğrayın. Limon kabuğu ve pudra şekeriyle birlikte bir kaba koyun. Kısık ateşte biraz pişirin. Tarçını ilave edin. Süzgeçten geçirip, bır kapta yumurta akını kar haline gelene dek çırpın. Elma püresinin içine metal bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elmaların içine hazırladığınız karışımı doldurun. Küçük bir tepsiyi yağlayıp, elmaları dizin. Orta sıcaklıkta fırına koyun. Elmaların içi kabarıp, dışları kızarmaya başlayana dek fırnda beketin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »