[Değiştir]
MALZEMELER
1 su bardağı kakaolu dondurma
1 paket kakao
3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yumurta (sarısını ve beyazını ayıralım)
Yarım su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Saplı, ufak bir tencerede yağı eritelim, hemen içine dondurmayı ve toz kakaoyu ilave edip, karıştırarak pişirelim. Ama sakın kaynatmayın..
Kaynatmadan pişirdiğimiz yukarıdaki karışımın altını söndürüp, ocaktan indirelim ve soğutmaya bırakalım.
Öbür tarafta yumurta sarılarını şekerle, beyazlaşıp, köpük köpük olana kadar ortalama 3-4 dakika kadar çırpalım.
Bir tarafta da yumurta beyazlarını, katılaşıp, kar gibi bembeyaz hale gelinceye kadar, ortalama 2-3 dakika kadar çırpalım.
En sonunda yukarıda hazırladığımız bütün karışımları derin bir kap içinde birleştirelim ve bir çatal yardımıyla çırparak birbirine iyice yedirelim.
İsterseniz ufak sufle kaselerini, isterseniz büyük ve derin bir fırın kabını yağlayıp, bu karışımı boşaltabilirsiniz.
175 derece (altüst yakılmış) fırında, 35 dakika kadar pişirelim. Ancak bu tatlımız o çok kabaran sufleler gibi olmayacaktır. Sufle tadında bir kek olacaktır. Yani sufle kekimiz fırından çıkar çıkmaz, sıcakken üzerine hazır çiğ kremayı gezdirelim ve pudra şekeri serpiştirelim.
Dilimleyip servise sunarken, yine krema veya krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »