Fındıklı-Fıstıklı-Çilekli Tartı


MALZEMELER
Tart hamuru için:
100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
(Bu hamuru yapmayıp, hazır tart hamurunu kullanabilirsiniz. Ya da yapılmış hazır satılan pasta-banlardan kullanabilirsiniz.)

Krema hazırlamak için:
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde kutu sütleri gibi kutuların içinde satılıyor)

Üzerine dökmek için:
1 çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık (fındık içi veya ceviz içi de olabilir)
1 su bardağı dolusu çilek veya taze üzüm ya da çekirdekleri çıkarılmış kiraz.
(Kış aylarında ise dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz. Ama vişneleri tartın üzerine dizince üstüne hafif bir pudra şekeri serpin ya da hazır tart jölesini pişirip gezdirin.)

HAZIRLANIŞI
Eğer ben hamur yapacağım, hazır kullanmayacağım diyorsanız, yukarıdaki tüm hamur malzemelerini derin bir yoğurma kabının içine aktaralım. Başlayalım elimizle bir güzel yoğurmaya. Hamur kendini iyice toplayıp, elinizle yapışmayan bir kıvama geldiğinde bu iş tamam demektir. Sonra 25-30 cm çapındaki tart kabımızı yumuşamış margarinle yağlayalım ve kulak memesi yumuşaklığındaki hamurumuzu bu kalıba düzgünce yayalım. Ama hamurun kenarlarını kalıbın kenarlarına doğru 1-2 parmak yükseltmeyi de sakın unutmayın!
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve tartımızı fırının orta gözündeki ızgaraya yerleştirip, 35-40 dakika kadar pişirelim. Üzeri sarı kahverengileşen ve pişen tartımızı fırından hemen çıkaralım. Öte yandan da kremamızı hazırlamak üzere derin bir kasenin içine pudra şekerini, yoğurdu ve kremayı boşaltıp, çatalla iyice çırpalım. Sonra da soğuyan tartımızın üzerine bu hafif kremayı koyarak, yayalım. En üstüne fıstık veya fındık veya ceviz içini serpip, meyveleri düzgünce dizelim. Ama buzdolabında 2-3 saat bekletip, sonra servise sunarsak daha da lezzetlenir.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Fındıklı Kurabiye


MALZEMELER
1 paket margarin (veya tereyağı)
1 çay fincanı toz şeker
1/2 çay fincanı kepek
1 çay kaşığı tarçın
1.5 çay fincanı un
1 çay fincanı yulaf
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı soda
175 gr fındık

55 Adet

HAZIRLANIŞI
Yağ ve şekeri krema kıvamina gelene kadar karıştırın. Yumurtayi da ilave edip karıştırmaya devam edin.
Yulaf, dövülmüş fındık,kepek, un, soda ve tarçını da bu karışıma katıp iyice karıştırın. Kücük parçalara bölerek fırın tepsisine yerİeştirin ve hafifçe ısıtılmış fırında altın rengine gelinceye kadar pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Fındıklı Kurabiye - I


MALZEMELER
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket margarin
1 paket vanilya
dövülmüş fındık
un

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi kanştırarak yoğurun. Cevizden biraz daha iri parçalara ayırın. Ortalanrına fındık serpin ve yumurta akı sürün. Orta hararetteki fınnda rengi koyulaşmayacak kadar pişirin.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Fındıklı Lokma Tatlısı


MALZEMELER
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz maya
1 adet yumurta
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt

Üzeri için;
1 çay bardağı dövülmüş fındık veya karamelli fındık

Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI
Şerbeti için;
Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.

Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın.

Lokma hamuru için;
Çukur bir kabın içerisine 2 su bardağı ılık su koyup, maya ve şekeri ilave edip karıştırın.
Şeker eridikten sonra yumurtayı kırıp, yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yavaş yavaş unu döküp, bir yandan da kabın içerindeki malzemeyi koyu kıvama gelene kadar elinizle karıştırın.

Üzerini temiz bir bezle kapatıp, mayalanması için 30-35 dakika bekletin.

Mayalanan hamurdan sol elinizle bir miktar alıp, avucunuzda sıkarak sağ elinizdeki küçük kaşıkla da lokma hamurundan alıp kızgın yağa yavaşça bırakın. Tencereyi sallayarak lokmaları nar gibi kızartın.

Yağın içinden aldığınız lokmaları soğumuş şuruba atıp 5 dakika bekletin.

Şerbetin içinden lokmaları süzgeçle alıp, servis tabağına dizin. Üzerine fındıkları serpiştirip, ılıkken servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fındıklı Maskülen Revani


MALZEMELER
4 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi ve ayrıca 1 adet limonun suyu
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı irmik
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı çok ince dövülmüş fındık

Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri koyup, 2-3 dakika kadar mikserin yüksek devriyle çırpalım. Ya da bu işi bir çırpıcı veya çatal yardımıyla da yapabilirsiniz sadece biraz kolunuz yorulacak...

Köpük köpük olan yumurtalı şeker karışımının içine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, yine bir dakika daha çırpalım. Şimdi de toz şeklindeki ürünler olan un, irmik, kabartma tozu ve dövülmüş fındığı ilave edip, iyice karıştıralım. Muhallebi kıvamında, pürüzsüz bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Öte yandan orta boy ama kenarları en az iki parmak yüksekliğindeki fırın kabının içini yumuşak bir margarinle iyice yağlayalım. Sonra da revani hamurumuzu yavaş yavaş bu kalıbın içine dökelim. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, en az 5 dakika önceden ısıtalım. Revaniyi fırının orta gözüne yerleştirip, en az 40 dakika, üzeri altın sarısı rengini alıncaya dek pişirelim. Bu arada şerbet için orta boy bir tencereye şeker, su ve vanilyayı koyup, ateşin üzerine oturtalım. En sonunda revaniyi fırından çıkarıp, henüz sıcakken üzerine soğuyan şurubu yavaş yavaş gezdirelim. İsterseniz en üstüne Hindistan cevizi rendesi de serpiştirebilirsiniz. Ama tatlının şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekleyin. Sonra da dilimleyerek servise sunalım. Taze kaymak da revaniye çok yakışacaktır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [12/35] Önceki 10 11 12 13 14 Sonraki