[Değiştir]
MALZEMELER
4 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi ve ayrıca 1 adet limonun suyu
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı irmik
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı çok ince dövülmüş fındık
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri koyup, 2-3 dakika kadar mikserin yüksek devriyle çırpalım. Ya da bu işi bir çırpıcı veya çatal yardımıyla da yapabilirsiniz sadece biraz kolunuz yorulacak...
Köpük köpük olan yumurtalı şeker karışımının içine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, yine bir dakika daha çırpalım. Şimdi de toz şeklindeki ürünler olan un, irmik, kabartma tozu ve dövülmüş fındığı ilave edip, iyice karıştıralım. Muhallebi kıvamında, pürüzsüz bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Öte yandan orta boy ama kenarları en az iki parmak yüksekliğindeki fırın kabının içini yumuşak bir margarinle iyice yağlayalım. Sonra da revani hamurumuzu yavaş yavaş bu kalıbın içine dökelim. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, en az 5 dakika önceden ısıtalım. Revaniyi fırının orta gözüne yerleştirip, en az 40 dakika, üzeri altın sarısı rengini alıncaya dek pişirelim. Bu arada şerbet için orta boy bir tencereye şeker, su ve vanilyayı koyup, ateşin üzerine oturtalım. En sonunda revaniyi fırından çıkarıp, henüz sıcakken üzerine soğuyan şurubu yavaş yavaş gezdirelim. İsterseniz en üstüne Hindistan cevizi rendesi de serpiştirebilirsiniz. Ama tatlının şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekleyin. Sonra da dilimleyerek servise sunalım. Taze kaymak da revaniye çok yakışacaktır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »