Etli Börülce


MALZEMELER
250 gr. kuzu kuşbaşı
1 kg. börülce
4 adet domates
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çaykaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Börülcelerin iki ucunu ve kılçıklarını kesin. 2 parmak kalınlığında doğrayın. Yıkayıp süzün.
Kuşbaşı eti yıkayıp tencereye koyun. Kapağını kapatın, et suyunu çekene kadar bekleyin. Et suyunu çekince sıvıyağ, zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ilave edip kavurun. Doğranmış domates ve börülceleri ekleyin. Susuz kısık ateşte 40 dakika pişirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Etli Büryan


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
3 adet soğan
3 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
3,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
İlk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.Üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Etli Butlu Poğaça


MALZEMELER
1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
7 çay bardağı un

İç malzemesi için;
200 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI
Önce kıymalı harcı hazırlayın. Tencereye tereyağını koyun. Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın.

Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın. Soğuması için kenarda bekletin.

Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun. Üzerini örterek 30 dakika bekletin.

Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün.

180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Etli Domates ve Biber Dolması (Frenks İ Pipiruşkas)


MALZEMELER
1 kg domates
Yarım kg dolmalık biber
Yarım kg. dana kıyma
3 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Öncelikle domates alırken, sert olmasına dikkat edelim. Biberleri de domateslere yakın boylardan seçelim. Domatesleri ve biberleri iyice yıkayalım. Biberlerin önce saplarını, bibere zarar vermeden çıkaralım (sapı hafifçe içeri itip çekersek daha kolay koparırız). Sonra üst bölümü kapak gibi keselim, ama tamamen çıkarmayalım, 1 cm kadar yer bırakalım. Böylece kapak dolmadan düşmez. İçindeki çekirdekli bölümü çıkaralım ve kalan çekirdekleri de suyla çalkalayarak, biberin içini temizleyelim. Domateslerden de aynı şekilde bir kapak kesip (yine kenarı biraz bırakılacak), içini boşaltalım (içini yıkamaya gerek yok).
Şimdi dolmanın içini hazırlayalım. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp, içlerini ıslatalım, sıkalım. Bir yoğurma kabında, kıyma, domateslerden çıkardığımız içler ve tuzu karıştıralım. Domatesleri ve biberleri bu harçla dolduralım. Biberlerin sap yerinde açılan pencereden şık bir görünüm sağlamak için minik domates dilimlerini kapağın altına koyalım. (kabuklu bölüm üste gelecek). Tencereye biberler alta, domatesler üste gelecek şekilde yerleştirip, şekerli, sıvıyağlı, tuzlu (su biberlerin boyuna kadar konacak) karışımı ekleyerek, çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim. Dolmaları derin bir tepsiye alarak üzerleri kızarıncaya dek fırınlayıp, sıcak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Etli Dürüm


MALZEMELER
4 adet biftek
4 adet yeşil soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
4 diş sarmısak
1 çay kaşığı toz biber
Tuz

Hamuru için:
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet kesme şeker
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
Yoğurtla dövülmüş sarmısakları karıştırın. Pidelerin üstüne sürmek için bekletin.
Sütü ılıtıp maya ve şekeri içinde eritin. Yoğurma kabına alıp yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için hamuru 20 dakika bekletin.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Sacın üzerinde iki taraflı pişirip pideleri örtü içinde sertleşmemesi için bekletin.
Biftekleri küçük küçük doğrayın. Tavada margarini eritip biftekleri içine atın. Biftekler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Ufak ufak doğranmış yeşil biber, domates, toz biber ve tuzu atıp ocağı kapatıp birkaç kez karıştırın.
Pidelerin içine sarmısaklı yoğurt sürün. Hazırladığınız içten içine koyun. Dürüm şeklinde sararak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [34/41] Önceki 32 33 34 35 36 Sonraki