Enginarlı Göbek Salata


MALZEMELER
1 adet göbek salata
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
6 adet mısır
1 adet beyaz turp
2 adet haşlanmış enginar

HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı yıkayın, süzüp doğrayın. Enginarların birini rendeleyin, diğerini küp şeklinde doğrayın. Beyaz turbu soyup halka şeklinde doğrayın. Salata kasesine göbek salatayı, enginarları, turp, mısır ve dereotunu koyup karıştırın.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün.

SOSUN TARİFİ
Zeytinyağ, limon suyu, sirke ve tuzu iyice çırpın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Enginarlı Kuru Fasulye


MALZEMELER
2,5 su bardağı beyaz fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
4-5 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet defne yaprağı
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
6 adet enginar (taze veya konserve)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim.
Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim. Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım.
Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim.Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim. Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır.
Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım. Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Enginarlı Levrek Enstalasyonu


MALZEMELER
4 adet orta boy enginar (temizlenip, limonlu suda bekleyecek)
6 parça el kadar çıkarılmış levrek filetosu (yani kılçıkları tamamen ayıklanmış ve el büyüklüğünde bölünmüş)

Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Önce bir teflon tavaya sıvıyağı koyalım ve birer parmak kalınlığında dilimlediğimiz enginarları çevirerek iyice kızartalım.
Kızaran enginarları delikli kepçeyle süzdürerek alalım ve bir servis tabağının altına yerleştirelim.
Aynı yağda levrek filetolarını önlü arkalı kızartalım. Kızaran fileto levrekleri kızarmış enginarların üzerine sıra sıra dizelim.
Öte yandan sos için mutfak robotuna mayonez, su, maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çekelim. En sonunda bu sosu balıkların üzerine gezdirerek servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Enginarlı Makarna


MALZEMELER
15O gr salam
1 limonun suyu
5 adet enginar
100 gr margarin
4 çorba kaşığı un
1 paket kesme makarna
150 gr rendelenmiŞ kaŞar peyniri
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suya koyun. Enginarları küçük küçük doğrayın. Hepsini tuzlu suda haşlayın, sularını süzüp 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Salamı ince ince doğrayın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzüdükten sonra küçük parçalara doğradığınız üç çorba kaşığı margarin ve rendelenmiş peynirin üçte biriniyle karıştırın. Diğer bir tavaya iki çorba kaşığı margarini koyun. Yağ ısınınca tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin. Unu yağa iyice yedirdikten sonra, kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu ve karabıberini de serptikten sonra karıştırmaya devam edip beş altı dakika pişirin. Bir fırın kabını yağlayıp, sostan ince bir tabaka yayın.
Makarnayla enginarları karıştırıp, üzerine de doğranmış salamı yayarak dökün. Kalan sosun yarısını da yayın. Üzerine rendelenmiş peynirle yağ parçalarını serptikten sonra kabı sıcak fırına koyup üstü iyice
kızarıncaya dek pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Enginarlı Makarna Sosu


MALZEMELER
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 adet orta boy temizlenmiş enginar (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış)
1 adet orta boy kuru soğan (küp küp doğranmış)
2 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı rende parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI
Ufak tencere ya da tavada yağı kızdırıp, soğan ve sarımsakları ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım. Üzerine çok ufak küp doğranmış enginarları ekleyip, 7-8 dakika kadar kavuralım. Eğer enginarlar pişmemişse 1 kahve fincanı süt ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. En sonunda ceviz ve maydanozu ekleyip, şöyle 1 dakika kadar çevirelim. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ekleyip, süzülen makarnayla karıştıralım. Rende peynirini de en son ilave edip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [25/41] Önceki 23 24 25 26 27 Sonraki