Enginarlı Levrek Enstalasyonu

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet orta boy enginar (temizlenip, limonlu suda bekleyecek)
6 parça el kadar çıkarılmış levrek filetosu (yani kılçıkları tamamen ayıklanmış ve el büyüklüğünde bölünmüş)

Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Önce bir teflon tavaya sıvıyağı koyalım ve birer parmak kalınlığında dilimlediğimiz enginarları çevirerek iyice kızartalım.
Kızaran enginarları delikli kepçeyle süzdürerek alalım ve bir servis tabağının altına yerleştirelim.
Aynı yağda levrek filetolarını önlü arkalı kızartalım. Kızaran fileto levrekleri kızarmış enginarların üzerine sıra sıra dizelim.
Öte yandan sos için mutfak robotuna mayonez, su, maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çekelim. En sonunda bu sosu balıkların üzerine gezdirerek servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »